Aktualitātes
20.05.2022

Kopā par brīvību: Rīgas praids šogad notiks sadarbībā ar Kijivas praidu

Komentē
0

Pēc 14 gadu pārtraukuma Rīgas praids šovasar atgriezīsies galvaspilsētā. Paužot atbalstu un solidaritāti LGBTQ kopienai Ukrainā, Rīgas praids šogad norisināsies sadarbībā ar Kijivas praidu, nesot kopīgu vēstījumu "Līdz mēs visi būsim brīvi". Praida nedēļas ietvaros no 13. līdz 19. jūnijam norisināsies vairāki desmiti pasākumu, tostarp diskusijas, konferences, darbnīcas, izstādes, koncerti un vērienīgs "Gājiens par brīvību".

Nedēļas ietvaros norisināsies plaša pasākumu programma, kas tiks veltīta brīvības tēmai. "Think Diversity! Baltijas Dažādības biznesa forums" šovasar būs lielākā konference dažādības vadības jomā, kuras ietvaros uzņēmēji un organizācijas dalīsies ar pieredzes stāstiem, kā veicināt iekļaujošu darba vidi un saskatīt dažādību kā konkurences priekšrocību. Forums tiks vērsts uz labās prakses nodošanu uzņēmumiem dažādības vadības jomā, un tā laikā norisināsies arī Latvijas Dažādības hartas parakstīšanas ceremonija.

Pasākumā "Sarunas par Brīvību" Latvijā zināmas personības dalīsies spēcīgos cilvēkstāstos, ko viņiem nozīmē brīvība un kā tas ir, kad tā tiek atņemta. "Sieviešu stendapā" un kopā ar Latvijā iemīļotiem komiķiem "PRIDE razborkās" varēs pasmieties par dažādām sabiedrības aktualitātēm. Norisināsies politiskās diskusijas, kurās būs iespējams noskaidrot partiju viedokļus pirms Saeimas vēlēšanām, kā arī diskusijas par viendzimuma ģimeņu tiesisko aizsardzību, veselības aprūpi un iekļaušanu. Rīgas praida ietvaros notiks arī bagātīga kultūras un mākslas pasākumu programma, kuras centrā būs izstāde, kas tapusi sadarbībā ar Gētes institūtu Rīgā – "Kvīrs kā vācu tauta", kā arī dažādu valstu filmu izlase, "Strāvas" lasījumi par dzimtes un varas attiecībām, izstāde "Balsis", "Baltijas Drag šovs" uzstāšanās, "Queer Open Mic", kā arī daudzi citi pasākumi.

Praida nedēļa noslēgsies 18. jūnijā ar "Gājienu par brīvību", kad Rīgas centrālajās ielās kopā pulcēsies tūkstošiem cilvēku, lai iestātos par tiesībām būt brīviem. Gājiens noslēgsies ar īpašu svētku koncertu "Kopā par brīvību!", kurā uzstāsies Latvijā zināmi mūziķi.

Rīgas praids ir pirmais Eiropā, kas paziņojis par sadarbību ar Kijivas praidu, bet arī citviet pasaulē šovasar gājieni norisināsies Ukrainas zīmē. "Šajā praidu sezonā lielā daļā Eiropas līksmību nomainīs solidaritāte. Solidaritāte ar tiem, kas šobrīd cīnās par savu brīvību pastāvēt un būt pašiem. LGBTQ kopiena Ukrainā plecu pie pleca ar saviem līdzpilsoņiem cīnās par savu brīvību. Mums šogad jāiet gājienā ne tikai par sevi, bet arī par viņiem. Par ikviena cilvēka tiesībām dzīvot drošā vidē un valstī. Par savu, savu tuvāko un savas valsts brīvību. Par tiesībām dzīvot drošā vidē un valstī. Par savu, savu tuvāko un savas valsts brīvību," skaidro Rīgas praida līdzpriekšsēdētāja Kristīne Garina.

Rīgas praida līdzpriekšsēdētājs Kaspars Zālītis uzsver – lai arī praids ir par LGBTQ cilvēku tiesībām, šobrīd ir īpaši svarīgi runāt par vienotām vērtībām, un to, kā pasargāt ikvienu sabiedrības locekli, neatkarīgi no viņa seksuālās orientācijas, etniskās izcelsmes, dzimuma vai citām pazīmēm. "Karš Ukrainā ir pierādījis, ka brīvība un demokrātija ir trausla, un par tām jāiestājas ikvienam mums katru dienu. Tikai demokrātija nodrošina Satversmē noteiktās cilvēktiesības, un tikai kopā mēs kā sabiedrība esam stiprāki un varam pretoties dažādiem gan iekšējiem, gan ārējiem draudiem," atzīst Kaspars Zālītis.

Plašāka informācija par festivālu tīmekļvietnē un praida sociālajos tīklos.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!