No kreisās: Sandra Kalniete, Lotte Tisenkopfa-Iltnere, Alise Zariņa, Inga Gaile, ilustrāciju autore: Elīna Brasliņa
 
Aktualitātes
14.08.2020

Kopā ar grāmatas varonēm atklās pasaku krājumu par izcilām Latvijas sievietēm "Mūsējās"

Komentē
0

18. augustā ar grāmatas varoņu lasījumiem, koncertu un konkursiem tiks atklātas "Mūsējās" publicistes Santas Remeres sarakstītā un mākslinieces Elīnas Brasliņas ilustrētā grāmata par 50 izcilām Latvijas sievietēm, viņu dzīvesstāstiem un ceļu uz sasniegumiem.

Atklāšanas svinības jau 17. augustā iesāks orientēšanās spēle un konkurss, kas turpināsies visu augustu (vairāk informācijas par to šeit), savukārt 18. augusta pasākumam ikviens interesents varēs sekot līdzi tiešraidē plkst. 19:00 no Tallinas ielas kvartāla. Šobrīd "Mūsējās" jau atrodamas lielāko Latvijas grāmatnīcu plauktos.

Atklāšanas pasākumā paredzēti gan grāmatas lasījumi, gan konkursi skatītājiem, savukārt  par vakara muzikālo pavadījumu parūpēsies apvienība "Rahu The Fool". Ar "Mūsējo" lasījumiem uzstāsies grāmatas varones Lotte Tisenkopfa-Iltnere, Alise Zariņa, Inga Gaile un Sandra Kalniete, kamēr ikvienam skatītājam lasījumu laikā būs iespēja piedalīties konkursā un minēt, kas ir šo stāstu varones, ierakstot savus variantus tiešsaistes komentāru sadaļā. Vakara izskaņā no visiem pareizo atbilžu autoriem tiks izlozēti trīs laimīgie, kas savā īpašumā iegūs grāmatu "Mūsējās" un desmit pastkaršu komplektu ar Elīnas Brasliņas ilustrācijām. 

"Mūsējās" ir pirmā grāmata, kurā apkopoti Latvijas sieviešu sasniegumi, nešķirojot sievietes pēc piederības konkrētai sociālajai un etniskajai grupai, laikmetam vai profesijai. Stāsti ir sarakstīti pasaku formātā un piemēroti visai ģimenei. Gada sākumā grāmatas "Mūsējās" izdošanas projekts guva negaidīti lielu atsaucību pūļa finansēšanas vietnē "Projektu Banka", savācot teju 7000 eiro ziedojumos. Stāstu galvenās varones ir guvušas panākumus dažādās sfērās: mākslā, mūzikā, rakstniecībā, sportā, zinātnē, politikā un citur – gan mūsdienās, gan 19. gadsimtā. Starp grāmatas varonēm atrodamas tādas sievietes kā Aspazija, Aleksandra Beļcova, Džemma Skulme, Valentīna Freimane, Uļjana Semjonova, Elīna Garanča, Vizma Belševica, Aļona Ostapenko un citas. Grāmatas stāstu autore  ir publiciste un kultūras žurnāliste Santa Remere, savukārt ilustrāciju autore ir māksliniece un bērnu grāmatu ilustratore Elīna Brasliņa. 

Grāmatas atklāšanas tiešraide tiks translēta ar informācijas tehnoloģiju kompānijas "Accenture" atbalstu, un tai sekot līdzi varēs grāmatas "Mūsējās" Facebook lapā

Grāmatu "Mūsējās" ar Valsts kultūrkapitāla fonda, Rīgas domes, "Projektu Bankas", "Accenture" un "Arctic Paper" atbalstu izdod biedrība "Ascendum".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!