Aktualitātes
08.11.2021

Kongresu nams pārtaps par Kronvalda koncertzāli

Komentē
1

Šī gada decembrī, piesaistot Valsts Kases aizdevumu, SIA "Rīgas nami" uzsāks Kongresu nama pārbūves pirmo kārtu. Pēc pārbūves tas tiks arī pie jauna nosaukuma – Kronvalda koncertzāle.

Kā informē SIA "Rīgas nami" pārstāve Agnese Kvedere, pārbūves projektā iecerēts paplašināt Lielās zāles skatītāju vietu skaitu, uzlabot zāles tehnoloģisko aprīkojumu, skatuvi un akustiku, kā arī atjaunot vestibilu un citas koplietošanas telpas.

Kopējās ēkas atjaunošanas pirmās kārtas izmaksas sasniegs 14,5 miljonus eiro. Lielāko daļu no finansējuma SIA "Rīgas nami" aizdevuma veidā plāno piesaistīt no Valsts kases.

Kā norāda Kvedere, lielākās izmaksas plānotas inženierkomunikāciju nomaiņai (3,4 milj. eiro), skatuves tehnoloģijām (2,8 milj. eiro), kā arī interjerā (1 milj. eiro) . Lielās zāles labskanīgumam tajā tiks uzstādīta Vācijas uzņēmuma "MüllerBBM Group" ražota aktīvās akustikas sistēma "Vivace", kas nodrošinās kvalitatīvu akustisko skanējumu.

Pārbūvi līdz 2023. gada vasarai realizēs būvkompānija AS "UPB".

"Kongresu nams vairs nepilda tās funkcijas, kuras tam bija paredzēts veikt, kad to uzcēla 1982. gadā," saka "Rīgas Kongresu nams" vadītāja Māra Liepiņa. "Ēkā kopš uzbūvēšanas nav ticis veikts kapitālais remonts, tāpēc, atjaunojot ēku, vispirms parūpēsimies par tās galveno kodolu – Lielo zāli." Pēc pārbūves Lielā zāle spēs uzņemt līdz 1283 skatītājiem, saglabājot Rīgā lielākās publisko pasākumu norišu vietas statusu.

SIA "Rīgas nami" valdes priekšsēdētāja Vineta Verika saka: "Zīmola maiņa iezīmē jaunu sākumu gan ēkai, gan parkam un tās apkārtnei, kā arī Rīgai kā kvalitatīvam kultūras tūrisma galamērķim. Kronvalda koncertzālē vēlamies redzēt gan spilgtus pasaules un Eiropas līmeņa māksliniekus, gan pašmāju zvaigznes, tādejādi piedāvājuma un skanējuma kvalitātes ziņā nostājoties blakus pēc izmēriem līdzīgām koncertzālēm Dānijā, Somijā, Holandē un Vācijā. Biznesa plāns ir veidots tā, lai jau pirmajā pilnajā koncertzāles darbības gadā ieņēmumi no pasākumiem tiktu ievērojami palielināti un tā spētu nest peļņu. Vēlos izteikt pateicību visiem iesaistītajiem speciālistiem par ieguldīto darbu, Rīgas domei un tās vadībai par izpratni šāda ilgi iecerēta un lolota projekta attīstībā."

Kronvalda koncertzāles jaunā zīmola autori ir dizaina studija "Overpriced". Tās vadītājs Aigars Mamis stāsta, ka Kronvalda koncertzāles nosaukums turpmāk palīdzēs gan atjaunoto koncertzāli viegli atrast, sasaistot to ar līdzās esošo parku, gan godinās Ati Kronvaldu un viņa devumu latviešu nacionālās kultūras attīstībā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!