Foto: Ernests Dinka, Saeima
 
Aktualitātes
10.06.2021

KM gatava izvēlēties vienu no trim arhitektu ieteiktajām vietām koncertzālei

Komentē
0

Tālākās diskusijās tiks lemts, kura no trim Latvijas Arhitektu savienības piedāvātajām Nacionālās koncertzāles potenciālajām novietnēm ir vispiemērotākā, ceturtdien, 10. jūnijā, pēc novietņu izvērtēšanas rezultātu paziņošanas prezentācijas pauda Kultūras ministrs Nauris Puntulis. Viņš norādīja, ka visiem trim variantiem ir savi izaicinājumi, taču vienlaikus pauda cerību, ka izdosies vienoties par kādu no arhitektu ieteiktā trijnieka.

Atgādinām, ka Latvijas Arhitektu savienība kā piemērotākās novietnes izvirzīja trīs: Andrejsalu, Rīgas Kongresu namu un rūpniecības preču tirgus teritoriju. Kultūras ministrijas izvēlētā novietne Elizabetes ielā 2 nav starp tām. Komentējot arhitektu izvēli, N. Puntulis pauda, ka Kultūras ministrija sekos ekspertu vērtējumam un gatava atteikties no varianta Elizabetes ielā 2. "Uzsāktais ceļš ir pareizs," pauda ministrs, uzsverot – kaut arī LAS veiktā izpēte prasījusi laiku, ir bijis svarīgi nonākt pie objektīviem secinājumiem un konsolidēta viedokļa. "Tik pareizā lietu kārtībā koncertzāles procesā līdz šim vēl neesam gājuši," atzina ministrs.

N. Puntulis atteicās paust savu personīgo viedokli par fināla trijnieku, pamatojot, ka tieši subjektīvisms ir traucējis vienoties par piemērotāko koncertzāles vietu līdz šim. Vienlaikus viņš norādīja, ka katram no variantiem ir savi izaicinājumi un, ja tos nevarēs atrisināt, pastāv iespēja, ka nāksies atgriezties pie sešu novietņu saraksta (AB dambis, Andrejsala, Elizabetes iela 2, Uzvaras parka teritorija, Rīgas Kongresu nams un rūpniecības preču tirgus teritorija).

Kā norādīja ministrs, 10. jūnijā gaidāma KM tikšanās ar Mūzikas padomi, savukārt jūnija vidū KM uz sarunām aicinās Rīgas domes pārstāvjus. Tāpat esot nepieciešama plašāka līmeņa sabiedriskā aptauja.

Ar potenciālo koncerzāles novietņu vērtējuma prezentāciju iespējams iepazīties šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!