Aktualitātes
14.05.2019

Kļuvis zināms, kā Rīgas cirks izskatīsies nākotnē

Komentē
1

Izvērtējot divus Rīgas cirka atjaunošanas projektus, kas metu konkursā ieguva visvairāk punktu, konkursa komisija lēmusi atjaunošanas darbus uzticēt Ulda Lukševica arhitektu birojam "NRJA", ar kuru 13. maijā parakstīts līgums, informē cirka pārstāvji.

Darbs pie projekta pirmajā kārtā paredzētajām energoefektivitātes uzlabošanas aktivitātēm sāksies 2020. gadā. "Lai arī esam noskaidrojuši sarunu procedūras uzvarētāju, šobrīd galvenais uzsvars ir tieši uz pirmo projekta kārtu, kurā tiks veicināta ēkas energoefektivitāte. Mums kā norišu vietai tas ļaus aicināt cilvēkus siltās telpās, taču saturiski tas labi iezīmē mūsu vīzijas īstenošanos un tuvošanos mērķim – tapšanai par starptautiski atpazīstamu un starpdisciplināru cirka mākslai veltītu ēku un arī organizāciju. Kā tālāko sadarbības partneri šī darba veikšanai esam izvēlējušies SIA "NRJA" un esam patīkami satraukti par priekšā stāvošajiem darbiem!" atklāj Liene Pērkone, Rīgas cirka valdes locekle.

VSIA "Rīgas cirks" izsludinātais arhitektūras metu konkurss "Rīgas cirka vēsturiskās ēkas atjaunošana un teritorijas attīstības vīzija" tika atvērts 2018. gada 2. martā. Kopumā tika iesniegti un izskatīti 20 darbi, kas piedāvāja dažādas koncepcijas Rīgas cirka ēkas un tai pieguļošās teritorijas attīstībai. 12. jūnijā konkurss beidzās bez pirmās vietas ieguvēja, toties tika izvirzītas divas otrās vietas godalgas, kurām tika dots laiks projektu uzlabojumu veikšanai. Komisijas sēdē tika izvēlēts uzvarētājs un parakstīts līgums par projekta īstenošanu ar SIA "NRJA". Vairāk par metu konkursa un sarunu procedūras norisi, kā arī godalgotos darbus iespējams aplūkot mājaslapā.

"Šis ir īpaši nozīmīgs projekts un mums rada vairākus izaicinājumus. Veidojot piedāvājumu šim projektam, mēs vēlējāmies saudzīgi saglabāt vēsturisko kodolu – Baumaņa fasādi, kā arī atjaunot vēsturisko manēžu, turpinot jauno Rīgas cirka stāstu ar gājēju pasāžu, kas savienos un papildinās Merķeļa un Alfrēda Kalniņa ielas," komentē SIA "NRJA" vadītājs Uldis Lukševics.

Arī pašlaik aktivitātes Rīgas cirkā nav apsīkušas – tur aktīvi darbojas teātra trupa "Kvadrifrons", savukārt šobrīd Zviedrijas mākslinieku apvienība "Svalbard Company" strādā pie izrādes, kas īpaši radīta Rīgas cirka arēnai un plašākai publikai vienīgo reizi tiks rādīta jau 15. maijā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!