Foto: Anna Andersone
 
Aktualitātes
08.03.2020

"Klusēšana – varmākas zelts." Rīgā noticis Sieviešu solidaritātes gājiens pret vardarbību

Komentē
0

Jau ceturto gadu 8. martā Rīgā notika Sieviešu solidaritātes gājiens, kas šogad pievērsa uzmanību dažādām vardarbības izpausmēm, mudinot tās atpazīt un neklusēt.

Gājienā piedalījās vairāk vairāk nekā 200 cilvēku – gan sievietes, gan viņu draugi, dzīvesbiedri un atbalstītāji. Pasākuma dalībnieki nesa plakātus ar tādiem uzrakstiem kā "Klusēšana – varmākas zelts", "Klusēšana nav piekrišana", "Kam kaitē Stambulas konvencija? Varmākām", "Vardarbība ir noziegums", "Sieviešu tiesības ir cilvēktiesības" un citiem.

Gājiena mērķis bija pievērst uzmanību dažādajām vardarbības sejām. "Mobings Latvijas skolās ir pielīdzināms epidēmijai. No vardarbības ģimenē cieš katra trešā sieviete. Katra piektā sieviete ir cietusi no bijušo partneru vajāšanas. Vairāk nekā puse sieviešu piedzīvojušas seksuālu uzmākšanos. Mēs slēpjam piedzīvoto, jo mums ir kauns un mēs par to jūtamies vainīgas. Mēs pārmetam sievietēm, kas cieš no vardarbības, jo vardarbīgais vīrietis ir bijusi viņu izvēle. Policija nesaskata iespēju sodīt personas, kas sabiedriskajā transportā apgrābsta gados jaunas sievietes un meitenes," problēmas apmērus iezīmē rīkotāji, centrs "Marta".

Gājiens norisinājās no Esplanādes līdz Doma laukumam ar pieturvietu pie Brīvības pieminekļa. Pasākuma laikā sanākušos uzrunāja sieviešu tiesību aktīviste Linda Curika, Saeimas deputāte Inese Voika, "baltās lentītes" vēstnieks Latvijā Ints Ķuzis, cilvēktiesību aktīviste un Žaņa Lipkes memoriāla vadītāja Lolita Tomsone, kosmētikas ražotāja "Madara" dibinātāja Lote Tīsenkopfa, sieviešu tiesību aktīviste un dzejniece Katrīna Rudzīte, kā arī ārpus Latvijas ordinētā luterāņu mācītāja Rudīte Losāne, kura savā runā atgādināja par Latvijas luterāņu baznīcas lēmumu neļaut sievietēm kļūt par mācītājām.

Piedāvājam nelielu ieskatu gājiena norisē, kā arī aicinām atbalstīt "Centra Marta" cīņu ar vardarbību ģimenē, ziedojot tā darbībai! To iespējams izdarīt ar pārskaitījumu uz kontu LV95NDEA0000080118417.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!