Circus Maximus
pirms 6 gadiem
Pamācošs stāsts no pirmās republikas laikiem - onka uz valsts svētkiem savā lauku mājā uzvilcis valsts karogu mastā. Kā jau krietns un godīgs savas valsts patriots. Bet tad gadās ķeza - lejā laižot kaut kas aizķeras un iestrēgst. Un pēc spēcīgāka rāviena audekls saplīst - viena sarkanā daļa paliek plīvojam kārts galā, bet baltā un otra sarkaņā nošļūc lejā. Protams, puiši atnes kāpnes, uzrāpjas, atbrīvo iesprūdušo skritulīti vai kas nu tur bija aizķēries un novāc ari masta galā palikušo sarkano audumu. Droši vien kāda pusstunda pagāja, kamēr visu sakārtoja. Un pa šo pusstundu kāds jau bija paspējis noziņot brīvās un demokārtiskās Latvijas politiskajai policijai, ka tam sātana kalpam sarkanais karogs pagalmā plīvo. Turklāt toreiz nebija ne e pastu, ne mobilo un arī parasto telefonu laukos prakstiski nebija. T.i., kāds no kaimiņiem nebija bijis par slinku un bija kājām aizdesojis uz pagasta valdi padalīties ar info.

Jānis Vētra
pirms 6 gadiem
Jāpiekrīt, ka lojalitātes grozījumu vai "ziņošanas" vispārinātā izpratnē sakarā izšķiroša nozīme ir valsts institūcijām. Pirmkārt, konstatējot, vai "ziņojumā" vispār ir fakti. Vēl, šķiet, padomju laikos ziņošanu veicināja anonimitāte un jebkādas reālas atbildības neesamība par ziņojuma saturu vai patiesumu. Mūsdienās anonīmo ziņojumu, rakstu un komentāru netrūkst. Bezatbildības vilinājums daudziem ir neatvairāms. Bet, varbūt, tas liecina, ka ar tiesiskumu Latvijā nemaz nav tik slikti?

Edge
pirms 6 gadiem
" ..... Politikas speciālists [I.Ī-?] mirkli paklusējis īsi atbildēja - mums ir jāapzinās, ka notiek karš, īsts un nežēlīgs karš pret Latviju." Otto Ozols: Hibrīdkarš ir karš. Bumbas virs Latvijas (Delfi.lv)
==================================================================================
Ja pēc Brexit un Trampa ievēlēšanas, vēl Le Pena tiks pie varas Francijā, bet Merkeli neievēlēs par kancleri Vācijā, - pie kā tad skries bāleliņi? Bezjēgas (nejaukt ar interregnum) laikmetā kāda skraidīšana kļūst bezjēdzīga....
Kā tādās reizēs izsakās - , kas no vēstures nemācas, to vēsture mēdz pārmācīt.
Te vēl viens pamācošs stāsts iz sērijas "700 verdzības gadi" :
"...[1941.g.1.jūlijā] Ķekavas vecmāte Emīlija Bankoviča atsaucās aicinājumam uzvilkt Latvijas karogu. Nevarēdama ātrumā atrast dēla Viļņa labi paslēpto, viņa gareniski pārplēsa Padomju Savienības sarkano un tā vidū iešuva baltu svītru, noplēstu no palaga. Vilnis ar sarkanu krāsu aizsedza dzelteno sirpi un āmuru. „Pirmajai dienai būs labs diezgan, un to uzvilku Tautas nama tornītī – augstākajā, redzamākajā vietā mūsu rajonā. Baznīcas tornī rāpties nebija dūšas, un baznīca taču bija aizslēgta. Tā mūsu sarkanbaltsarkanais viens no pašiem pirmajiem 1. jūlijā lepni plīvoja zilajā gaisā un pildīja skatītāju sirdis ar prieku un cerībām. Diemžēl prieks bija īss – pēc 10 dienām vācu iestādes izsludināja jaunos kārtības noteikumus iekarotajā Ostlandē. Un nacionālo simboliku vajadzēja ierobežot.” 1941. gada jūlijs - augusts (no iestrādes grāmatai par novadu un novadniekiem Otrā pasaules kara laikā) - sk. visu rakstu vietnē Par kultūru.lv

Edge
pirms 6 gadiem
“Varbūt ir jābeidz mocīt sabiedrību un tas, es atvainojos, aizkautais hiēnsuns ir vienkārši ir jāiemidzina un ar godu jānorok. Tas būtu politiķu drosmes un atbildības jautājums beidzot likvidēt KNAB vai reorganizēt un pievienot citai institūcijai, kas ir spējīga apkarot gan korupciju, gan pēc būtības izvērtēt interešu konfliktus." J.Jansons, LV tiesībsargs (LTV, Rīta panorāma)
===================================================================================
Ar tiesiskumu LV "viss kārtībā (ak, cien. kundze) - to apliecina ne tikai KNAB sasniegtais pēc Pasaules Bankas ziņojuma (1999) par "valsts nozagšanu", bet arī neskaitāmās Valsts kontroles revīzijas (" ...2x2=4, vienmēr " - E..Krūmiņa). Ja būtu jēga, kāds valstisks projekts (tipa, F.D.R new deal), tad būtu kāda jēga rakstīt denunciācijas. Pašlaik jau situācijā, " kad visiem iestājies feisbuks" (TvNet, 16.01.2017.) bezjēga ziņot par bezjēgu (čekists - idiots, saruna LV Saeimas komisijā).
p.s. Ījaba kungam nevis Dovlatovu (NKVD statistiku) vajadzētu citēt, bet gan Huana Antonio Lorentes (Juan Antonio Llorente) monogrāfiju "Spāņu inkvizīcijas vēsture/ «Histoire critique de l’inquisition d’Espagne" R-eiropiešu modrība un ziņošana tika gēnos iedzīta 300 ilgušajā inkvizīcijas un "raganu medību" laikā. Staļinisms i tuvu nestāv klāt - tāpēc LV iedzīvotāji tik "kūtri"....
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!