Aktualitātes
16.10.2018

Klajā nāks Nacionālās enciklopēdijas drukātais sējums "Latvija"

Komentē
0

Ceturtdien, 18. oktobrī, plkst. 16.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ātrijā tiks atvērts Nacionālās enciklopēdijas drukātais sējums "Latvija" – populārzinātniska enciklopēdija latviešu valodā.

Nacionālās enciklopēdijas projekts LNB tika uzsākts 2014. gadā ar mērķi radīt mūsdienīgu enciklopēdiju latviešu valodā. Projekts 2015. gadā pārtapa par Nacionālās enciklopēdijas redakciju. Pakāpeniski enciklopēdijas uzdevumu īstenošanā tika iesaistīts arvien pieaugošs speciālistu loks, kā arī veidota sadarbība ar dažādām Latvijas institūcijām.

Nacionālā enciklopēdija pamatā atradīsies brīvpieejas elektroniskajā vietnē, kas darbu sāks šī gada 18. decembrī, taču, ņemot vērā Latvijas valsts simtgades svinības, sagatavots Latvijai veltīts drukātais sējums.

Sējums "Latvija" izceļ plašu faktoloģisko pārskatu par valsti pēc neatkarības atjaunošanas. Izdevuma saturu veido šādas sadaļas: vispārīgas ziņas par valsti, vēsture, daba, kultūra, izglītība, zinātne, valsts iekārta un pārvalde, demogrāfija, tautsaimniecība, veselība, sociālā aizsardzība, komunikācija, grāmatniecība un poligrāfija, reliģija un baznīca, sports, kā arī pielikumi.

Nacionālās enciklopēdijas drukātajam sējumam ir 864 lpp., kurā ir vairāk nekā 250 šķirkļu un vairāk nekā 1000 ilustrāciju (kartes, fotouzņēmumi, gleznu reprodukcijas, grafiki, tabulas utt.). Visu šķirkļu autori (kopumā vairāk nekā 200) ir attiecīgo tēmu un jomu labākie speciālisti Latvijā, vairumā gadījumu – zinātnieki.

Ko nozīmē izveidot mūsdienīgu nacionālo enciklopēdiju, sarunā ar "Satori" stāsta tās galvenais redaktors – Dr.hist. Valters Ščerbinskis.

Sējums "Latvija" no 19. oktobra būs nopērkams LNB Draugu telpā (1. stāvā) un Jāņa Rozes grāmatnīcās visā Latvijā. Vēlāk arī citās grāmatu tirdzniecības vietās.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!