Aktualitātes
25.10.2019

Klajā nāk apvienības "Endless Roar" skaņuplate "Rush Hush"

Komentē
0

Džeza mūzikas izdevniecības "Jersika Records" paspārnē klajā nāk apvienības "Endless Roar" skaņuplate "Rush Hush". "Endless Roar" ir starptautisks mūzikas projekts, kurā apvienojušies kontrabasists Staņislavs Judins, lietuviešu saksofonists Arvīds Kazlausks, un amerikāņu multimākslinieks Džakins Pusons.

"Endless Roar" darbību sāka 2014. gadā, savā mūzikā iekļaujot ambientās, drone, post-rock un frīdžeza estētiku, kā arī koncertos uz vietas veidojot vizuālu video priekšnesumu. Apvienību sākotnēji veidoja Latvijā dzīvojošie Arvīds Kazlausks (Arvydas Kazlauskas) un Džakins Pusons (Jachin Pousson), bet vēlāk viņiem pievienojās arī Staņislavs Judins.

Albums "Rush Hush" ierakstīts Rīgā 2018. gada 5. decembrī ierakstu studijā "LokoMotiv Room", un mūziķi ierakstā šoreiz izmanto analogos instrumentus – kontrabasu, baritona un soprāna saksofonus, kas papildināti ar "Looper" efektu pedāļiem, un bungas. Pilnībā analogi veikts arī pats ieraksts uz lentes skaņu režisora Vara Kurmiņa vadībā.

Albumu "Rush Hush" paši mūziķi raksturo kā toņu poēmu, kurā apspēlē bipolaritātes tēmu – vienā plates pusē reflektējot pilsētas ikdienai raksturīgo intensitāti un mežonīgumu, bet otrajā meditējot par laukiem un dabai piemītošo plašumu un tajās sastopamajām tekstūrām.

Albums ir nominēts arī "Austras balvai 2019", kur sacentīsies ar vēl deviņiem ierakstiem.

"Mēs netiecamies ignorēt mūzikas likumus, bet kopā radām paši savus likumus, vadoties pēc tā, kā katrs atsevišķais mirklis mūzikā izvēršas pilnā krāšņumā. Mums patīk šāda veida pieeja, jo tā izaicina klausīties daudz radošāk un izdomas bagātāk. Mēs ielūdzam arī klausītājus albuma klausīšanās procesā spēlēt šo radošo lomu, kopā ar mums atklājot paši savu stāstu un gūstot paši savu pieredzi, " saka Džakins Pusons.

Skaņuplates "Rush Hush" atvēršanas koncerts notiks 7. decembrī pl. 19:00 Rīgā, Ģertrūdes ielas teātrī (Ģertrūdes ielā 101a). Biļetes uz koncertu var iegādāties šeit.

"Endless Roar" albums "Rush Hush" izdots vinila skaņuplates formātā, kā arī atrodams "Spotify" un citās mūzikas straumēšanas vietnēs, un izdevniecības "YouTube" un "Bandcamp" profilos.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!