Kadrs no filmas "The Soviet Hippies"
 
Aktualitātes
28.11.2019

KKC notiks hipijiem, pankiem un metālistiem veltīta pasākumu programma

Komentē
0

No 6. līdz 8. decembrim "Kino Augusts" un Kaņepes Kultūras centrs piedāvā kino un mūzikas programmu, kurā iepazīstinās ar hipiju, panku un metālistu subkultūru ietekmi Padomju Savienības krišanā un jaunas sabiedriskās identitātes radīšanā.

"Kontrkultūras" programmas ietvaros tiks izrādītas Latvijas un kaimiņvalstu filmas ("Jelgava '94", The Youth Against Soviets", "Kaza kāpa debesīs", "Padomju hipiji"), kā arī uzstāsies tādi mākslinieki kā Inokentijs Mārpls un Māris Šverns.

"Kur palikusi kontrkultūra? Kuras pagājušā gadsimta kontrkultūras idejas ir dzīvotspējīgas šodien? Šī kino un mūzikas programma veltīta kontrkultūras izpausmēm Baltijas valstīs Padomju Savienības pastāvēšanas un tās sabrukšanas laikā. Panki, metālisti, hipiji – subkultūras, kuras vērsās pret dominējošo un vispāratzīto uzskatu plūsmu. Kinoteātrī "Kino Augusts", kurš atrodas Kaņepes Kultūras centrā, šīs programmas ietvaros tiks rādītas četras filmas ar filmas režisoru piedalīšanos katrā no seansiem, savukārt muzikāli priecēs Inokentijs Mārpls, Māris Šverns, kā arī dīdžeji Šmits un KNAB," stāsta "Kino Augusts" pārstāve Madara Enzele.

6. decembrī plkst. 19.00 programmu aizsāks pašmāju spēlfilmas "Jelgava '94" seanss, kuras režisors Jānis Ābele saņēmis 2019. gada Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" titulu kā labākais spēlfilmas režisors, plkst. 22.00 koncertu sniegs Māris Šverns, kurš 90. gados dibināja grupu "Baložu pilni pagalmi", savukārt plkst. 23.00 – DJ Šmits, kurš apmeklētājus aizvedīs ceļojumā uz puķu bērnu un panku mūzikas pirmsākumiem.

7. decembrī plkst. 19.00 Latvijas pirmizrādi piedzīvos lietuviešu režisora Neriusa Pečiūra ar mūziku piesātinātā dokumentālā filma "Jaunatne pret Padomiju" ("The Youth Against the Soviets"), kurā attēlota alternatīvās jaunatnes dzīve, protesta koncerti, pankroka mūzikas festivāli un vēsturiskie notikumi Lietuvā laika posmā no 1983. gada līdz 1991. gadam, plkst. 22.00 koncertēs apvienība "Inokentijs Mārpls", kas devusi ievērojamu ieguldījumu pankroka attīstībā Latvijā, bet plkst. 23.00 spēlēs DJ KNAB, kurš plašākai publikai zināms kā STURM industriālās mūzikas kustības aizsācējs, un savu pirmo diskotēku nospēlēja jau 80. gados.

8. decembrī plkst. 14:00 tiks izrādīta filma "Kaza kāpa debesīs", kas vēsta par 20. gs. 60. gadiem Latvijā un filmas varoņiem, kurus vieno jaunības bohēmiskā pulcēšanās vieta, neliela beznosaukuma kafejnīca Rīgas vecpilsētā, tautā saukta par "Kazu" (pirms filmas – Laimas Žurginas ievadvārdi), savukārt plkst. 17:00 tam sekos filmas "The Soviet Hippies" (rež. Terje Toomistu) seanss un saruna ar filmas režisori un hipiju kustības pētnieci Līvu Zolneroviču. Filmā iekļauti līdz šim neredzēti arhīvu materiāli, lieliska pagrīdes mūzika no Padomju savienības, psihedēliskas animācijas, izteiksmīga montāža un vēsturiskie notikumi, kas saistīti ar hipiju kustību. Pēc filmas seansa saruna ar filmas režisori un hipiju kustības pētnieci Līvu Zolneroviču. 

Ieeja uz visiem programmas notikumiem: 10 EUR, biļetes nopērkamas "Bezrindas.lv". Ieejas biļete uz kinoseansu - 4 EUR standarta, 3 EUR studentu biļete. Ieeja uz koncertiem ir bez maksas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!