Foto; Ģirts Raģelis
 
Aktualitātes
03.02.2021

Kirils Serebreņņikovs atbrīvots no darba Gogoļa centrā

Komentē
0

Starptautiski pazīstamais krievu režisors Kirils Serebreņņikovs atbrīvots no Gogoļa centra mākslinieciskā vadītāja amata, ziņo "Moscow Times".

Lēmumu nepagarināt darba līgumu, kas spēkā līdz šī gada 28. februārim, pieņēmis Maskavas pilsētas kultūras departaments, paziņojot par to 3. februārī. Vēl tikai dienu iepriekš Gogoļa centrs svinēja astoto jubileju un Serebreņņikovs ieskicēja tā plānus šogad.

Serebreņņikovs par Gogoļa teātra vadītāju strādā kopš 2012. gada, un šajā laikā tas kļuvis par starptautiski pazīstamu teātri, kurā iestudējuši arī Latvijas režisori. Gogoļa centram raksturīgi inovatīvi un avangardiski iestudējumi, un tas tiek vērtēts kā viens no labākajiem Krievijas teātriem.

Serebreņņikovs, kurš iestudējis teātra izrādes arī Latvijā, 2017. gada augustā tika aizturēts un apsūdzēts 129 miljonus rubļu piesavināšanā. Serebreņņikovs viņam izvirzītās apsūdzības noraidījis, bet Krievijas situācijas pazinēji uzskata, ka apsūdzības ir politiski motivētas, jo Serebreņņikovs atklāti kritizējis prezidenta Vladimira Putina režīma politiku, arī 2014. gadā īstenoto Ukrainai piederošās Krimas pussalas aneksiju. Režisors kritizējis arī pareizticīgo baznīcu.

Režisors pavadīja gandrīz divus gadus mājas arestā, no kura tika atbrīvots pērnā gada aprīlī. 2020. gada vasarā režisors līdz ar vēl diviem apsūdzētajiem tika atzīts par vainīgu krāpniecībā īpaši lielā apmērā. Viņam tika piespriesta brīvības atņemšana nosacīti uz trim gadiem, kā arī 800 tūkstošu rubļu (apmēram 10 000 eiro) liels naudassods.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!