Kadrs no Fransuā Trifona filmas "400 sitieni minūtē"
 
Aktualitātes
16.08.2019

"Kino Bize" rudenī atvērs "Antuāna Duanela kino skolu" jauniešiem

Komentē
0

Līdz ar jauno mācību gadu kinoteātrī "Kino Bize" tiks atklāta Antuāna Duanela kino skola. Pieteikšanās nodarbību kursam jauniešiem būs atvērta līdz pat 6. septembrim. Kā sola rīkotāji, "Fransuā Trifo filmas brīžiem apjukušā, brīvību meklējošā un ļoti dzīvā varoņa vārdā iedvesmotā kino skola būs vieta, kur satiksies labas filmas, aizrautīgi lektori un cilvēki, kas tic, ka ekrāns var palīdzēt ieraudzīt jūru".

"Kino ir kļuvis par populārāko un arī ietekmīgāko vizuālās mākslas formu. Nekritiski attiecoties pret skatīto, jaunieši var pat nenojaust, ka domā par dzīvi, attiecībām, vēsturi vai rīkojas "kā kino" – atkārto kādas filmās noskatītas darbības vai izteicienus," paziņojumā presei raksta "Kino Bize". "Šobrīd Latvijas pamatskolās un vidusskolās kinomākslas apguve nav iekļauta obligātajā mācību programmā un jaunam cilvēkam ir viegli kļūt par kino patērētāju, tāpēc mēs vēlamies izveidot platformu, kur domubiedriem satikties un apgūt iepriekš neapzināto. Antuāna Duanela kino skolas galvenā intonācija nebūs pedagoģiska, tā būs iespēja kopā ar aizrautīgiem lektoriem iepazīties ar labu kino, kļūt par uzmanīgiem skatītājiem ne tikai attiecībā pret to, kas notiek uz ekrāna, bet katra paša dzīvē.  Skolas izveidē iedvesma ir smelta no franču esejista, kino pasniedzēja un izglītības darbinieka Alēna Bergalā, kurš savā grāmatā par kinoizglītību raksta, cik svarīgi ar labu kino iepazīties jau skolas gados, un to, ka par filmām jāmāca ar aizrautību un cieņu, neattiecoties pret to kā pret izklaidi, taču vienlaikus šim procesam jābūt brīvam un dzīvam."

Pirmais kino skolas nodarbību kurss sastāvēs no astoņām lekcijām, kuras vadīs Viktors Freibergs, Daniela Zacmane un Lāsma Bērtule. Tas norisināsies no septembra līdz decembrim katru otro nedēļu. Kurss paredzēts jauniešiem vecumā no 11 līdz 16 gadiem. Lekciju laikā varēs uzzināt gan kā radies kino, kā tehnikas attīstība ietekmējusi kino veidošanu, kādi ir filmu žanri, no kurienes nāk dažādi bieži lietoti citāti un redzēti tēli, gan uzlabot tādas prasmes kā spēju novērot, lasīt metaforas, domāt kritiski un izteikt viedokli.

Nodarbību grafiks:

12. septembris pl. 17:00 – Kas ir "kino valoda"? Viktors Freibergs
13. septembris pl. 17:00 – Kā "lasīt kino"? Viktors Freibergs
14. oktobris pl. 17:00 – Analogā/eksperimentālā kino noslēpumi. Lāsma Bērtule
15. oktobris pl. 17:00 – Kinožanri un to pazīmes. Daniela Zacmane
16. novembris pl. 17:00 – "Coming of age" jeb "pieaugšanas" filmas. Daniela Zacmane
17. novembris pl. 17:00 – Džeimsa Bonda kino misija. Daniela Zacmane
18. un 19. decembris pl. 17:00 - Divu pārējo lekciju laikā tiks apskatīti atsevišķi pasaules un Latvijas kinovēsturē nozīmīgi režisori un tēmas, kuru izvēli varēs ieteikt kursa dalībnieki.

Kino skolas lekciju ciklam iespējams pieteikties, nopērkot biļeti bezrindas.lv. Nākot ar biļeti uz pirmo nodarbību, tā tiks apmainīta pret "Kino Bizes" biedra karti, kas dos iespēju gan apmeklēt visas lekcijas, gan piedāvās citas priekšrocības visas kino sezonas laikā (8 brīvbiļetes uz jebkuriem regulārā repertuāra seansiem, 10% atlaide biļetēm/dzērieniem/uzkodām, 50% atlaide tējai/kafijai/telpu nomai). Vietu skaits ierobežots.

Vairāk informācijas "Kino Bizes" mājaslapā. Neskaidrību gadījumā rakstīt uz [email protected]

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!