Aktualitātes
14.02.2022

"Kino Bize" februārī svin Federiko Fellīni daiļradi

Komentē
0

Kinoteātrī "Kino Bize" februāris tiek svinēts leģendārā 20. gadsimta itāļu kinorežisora Federiko Fellīni zīmē. Uz lielā ekrāna visu mēnesi tiek izrādīta Silvijas Džuljeti dokumentālā filma "Fellinopole" (2020), par godu režisora simtgadei atklājot viņa radošā darba aizkulises, savukārt no 18. līdz 20. februārim trīs seansos tiks demonstrēta Fellīni pirmā krāsu filma "Džuljeta un rēgi" (1965).

Silvijas Džuljeti dokumentālā filma "Fellinopole" (2020) tiecas atklāt Fellīni radošā procesa noslēpumu, dodot iespēju ielūkoties gan arhīva materiālos, kas atsedz filmu uzņemšanas procesu, gan dodot vārdu un telpu itāļu kino meistara laikabiedru atmiņām. Rezultāts ir klaunāde, karnevāls, fantasmagoriski atmiņu tēli un ainas, kādas iespējamas tikai kino maģiskajā realitātē.

"Noskatīties šo filmu ir kā redzēt alķīmiķi (un viņa palīgus) un vēl vairāk nesaprast, kā no šī visa šķietamā haosa beigās rodas zelts," atsauksmē par filmu portālā "Kino Raksti" dalās kinokritiķe Daniela Zacmane.

No 18. līdz 20. februārim "Klasikas kino vakaru" programmā Fellīni pirmā krāsu filma "Džuljeta un rēgi" (1965), kurā meistars jaunajam režijas instrumentam ir piedēvējis gluži vai mistisku spēku, izspēlējot filmas varoņu atmiņu, iedomu un sapņu tēlus. Kinodarbs ir spilgts piemērs viņa radošajam tandēmam ar dzīvesbiedri Džuljetu Mazīnu, kura filmā atveido galveno varoni. 19. februāra seansā ievadvārdus par filmu sniegs kino un teātra režisors Pēteris Krilovs.

Abas filmas tiks demonstrētas itāļu valodā ar latviešu un angļu subtitriem. Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!