Kadrs no filmas "Noskaņojums mīlēt".
 
Aktualitātes
01.12.2021

"Kino Bize" būs skatāma Vona Karvaja filmu retrospektīva

Komentē
0

No 3. līdz 10. decembrim, atzīmējot deviņu gadu pastāvēšanu, kinoteātrī "Kino Bize" tiks demonstrētas četras Honkongas režisora Vona Karvaja filmas, kas tapušas 90. gados un to izskaņā. Jubilejas svinības tiks atklātas 3. decembrī plkst. 21.00 ar filmu "Čankinas ekspresis" un režisora Roberta Kuļenko ievadvārdiem.

"Krāsās piesātināts attēls, lipīga mūzika un niansēs pārdomāta mizanscēna – tā var raksturot režisora Vona Karvaja stilu. Viņa filmās skatītājs atpazīst dzīves īstenību, kas ietīta krāšņā un vienlaikus gaumīgā konfekšu papīrītī. Labirintam līdzīgie filmas sižeti Karvaja kinodarbos ir neordināri un vienlaikus gaisīgi savā būtībā. Tajos atblāzmojas kino mākslas nebeidzamās iespējas pārsteigt un līdzjūtīgi mierināt," raksta kinoteātra pārstāvji.

Karjeras sākumā Vons Karvajs darbojās kā scenārists dažādos televīzijas projektos. 80. gadu beigās viņš uzņēma savu pirmo pilnmetrāžas filmu "Kamēr asaras neizžūst" (1988). Sekojot tā laika tendencēm, tā veidota gangsterfilmu žanrā. Kā vēlāk atzinis kino meistars, viņš varējis veidot komerciāli veiksmīgu žanra kino, taču turpmāko virzību ietekmējusi vēlme dekonstruēt žanra filmu struktūru un vispārējo Honkongas filmu veidošanas paradigmu. 90. gadu pirmā puse uzskatāma par Vona Karvaja režijas būtiskāko periodu, jo viņš pierādījis sava stila dzīvotspēju un ieguvis skatītāju un kino profesionāļu atzinību.

Retrospektīvas programmā iekļauti četri Vona Karvaja kinodarbi. Programmu atklās 1994. gada filma "Čankinas ekspresis", kas 90. gados režisoru padarīja par vienu no ievērojamākiem Āzijas kino veidotājiem. Tāpat iekļauts arī trilleris "Kritušie eņģeļi" (1995), kura scenārijs sākotnēji bija iecerēts kā daļa no filmas "Čankinas ekspresis". Drāma "Noskaņojums mīlēt" (2000) dēvēta par vienu no visu laiku romantiskākajām filmām, savukārt filma "Laimīgi kopā" (1997) guvusi kino kritiķu atzinību pasaules kinofestivālos.

Katra filma tiks demonstrēta divos seansos, vienā no tiem paredzēts ievadpasākums, tostarp kino viktorīna par Vonu Karvaju un kinoteātra deviņiem pastāvēšanas gadiem. Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā.

Biļetes uz filmām var iegādāties "Kino Bizes" kasēs vai internetā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!