"Goodfellas"
 
Aktualitātes
28.11.2018

"Kino Bize" bezmaksas seansos rādīs Mārtina Skorsēzes retrospektīvu

Komentē
0

Atzīmējot sesto gadadienu kopš Rīgas kino dzīvi papildina kinoteātris "Kino Bize", no 7. līdz 14. decembrim tiks izrādīta leģendārā amerikāņu gangsterkino režisora Mārtina Skorsēzes filmu retrospektīva ar viņa 70.-90. gadu spožākajām filmām. Ieeja uz seansiem bez maksas.

Mārtins Skorsēze, dzimis 1942. gadā, ir viens no ietekmīgākajiem un ievērojamākajiem amerikāņu 20. gs. beigu, 21. gs. sākuma režisoriem. Savas karjeras laikā Skorsēze pamatā veidojis Holivudas lielbudžeta kino un ir bijis viens no balvām visvairāk nominētajiem kino režisoriem. Skorsēzes filmu darbība nereti norisinās Ņujorkā, kas attēlota atmosfēriskā neo-noir estētikā, un viņa pazīstamākos filmu varoņus raksturo trakums, iekāre, apsēstība un nenotušēta vardarbība.

Programmā:
Baiļu rags / Cape Fear (1991)
Labie puiši / Goodfellas (1990)
Pēc darba / After Hours (1985)
Komēdijas karalis / The King of Comedy (1982)
Taksists / Taxi Driver (1976)
Alise šeit vairs nedzīvo / Alice Doesn't Live Here Anymore (1974)
Ļaunās ielas / Mean Streets (1973)

Ieeja uz Mārtina Skorsēzes retrospektīvas seansiem bez maksas sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā. Plašāka informācija par retrospektīvas norisi un seansu laikiem www.kinobize.lv. Kinoteātris aicina skatītājus rezervēt sev vietu, rakstot uz e-pastu: [email protected]

Līdz ar Skorsēzes retrospektīvu 7. decembrī "Kino Bize" repertuārā sāks rādīt šī gada Kannu kinofestivāla labākās režijas laureāta Pāvela Pavļikovska filmu "Aukstais karš" (2018), kas ir stāsts par attiecībām, kuru fonā ir aukstā kara pārņemta pasaule. Poļu režisors Pavļikovskis, kas pārsteidza pasauli ar savu iepriekšējo drāmu "Ida", saņemot neskaitāmas balvas, tostarp Oskaru, jaunāko filmu veidojis kā veltījumu saviem vecākiem.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!