Aktualitātes
06.05.2020

"kim?" maijā piedāvā tiešsaistes sarunu sēriju ar māksliniekiem un kuratoriem

Komentē
0

Maijā laikmetīgās mākslas centrs "Kim?" īsteno tiešsaistes sarunu sēriju "Jauši dzirdēt" jeb "Overheard", kurā piedalīsies starptautiski atzīti mākslinieki un kuratori.

Sarunu sēriju 6. maijā uzsāka mākslinieks un galerists Īans Rozens, 13. maijā tiešsaistē būs iespējams iepzīt šveiciešu mākslinieku Tobiasu Kasparu, 20. maijā – vācu kuratori Ellenu Blūmenšteinu, savukārt 27. maijā – platformas "Contemporary Art Daily" dibinātāju Forestu Nešu. Sarunas notiks platformā "Zoom", un tās vadīs Zane Onckule.

"Aizņemoties no vārda "noklausīties" jeb "nejauši dzirdēt" (proti, tās sociālās situācijas, kurās kāds uzķer runu bez (vai ar) iepriekšēja nolūka vai runātāja nojausmas par to), šīs sarunas – ne lekcijas vai prezentācijas – ir veidotas nolūkā sniegt iespēju kultūras nozares pārstāvjiem tiešsaistē tām pievienoties un (jauši) noklausīties," teikts "Kim?" paziņojumā presei. "Ar sarunas partneri Rīgā (un cerībā uz atbilstošiem interneta sakariem), sarunas tiks translētas no Tokijas, Cīrihes, Hamburgas un Losandželosas un apskatīs plašu tēmu loku, to vidū: galerijas darbība un tās funkcijas (Misako & Rosen), mākslinieka studijas prakse šodienā (Tobiass Kaspars), virtuālās mākslas plaformas politika (Contemporary Art Daily), kā arī jaunas un inovatīvas pieejas kultūras un pilsētas attīstības procesu sinhronizēšanā (Imagine The City)."

Nolūkā imitēt noklausīšanās aktu auditorija tiek aicināta iesniegt savus jautājumus (latviešu, krievu un angļu valodā) un citas ar sarunas tēmu saistītas piebildes kādu laiku – dienu vai divas – pirms katras no gaidāmajām sarunām (jautājumu un atbilžu sadaļa sarunu nobeigumā nav paredzēta), rakstot uz [email protected]. Sarunu garums ir nepilna stunda. Tās tiks ierakstītas un vēlāk augšupielādētas "Kim?" mājaslapā.

Reģistrēties sarunai ar Tobiasu Kasparu (13. maijā plkst. 19:00) iespējams šeit, sarunai ar Ellenu Blūmenšteinu – šeit, savukārt sarunai ar Forestu Nešu – šeit. Vairāk par sarunas dalībniekiem var lasīt "Kim?" mājaslapā

Vairāk ideju, kā kulturāli pavadīt laiku mājās, meklē šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!