Aktualitātes
24.08.2017

"kim?" aicina pievienoties "youngkim?" jauniešu kolektīvam

Komentē
2

Laikmetīgās mākslas centrs "kim?" aicina aktīvus jauniešus vecumā no 15 līdz 25 gadiem,  kuriem ir idejas un interese par jebkādu tematu vai parādību un kuri ir gatavi eksperimentēt, kopā ar "kim?" atbalstu veidot  pasākumus citiem jauniešiem, kā arī radīt un uzturēt "youngkim?" bloga saturu un iesaistīties diskusijās (audio, foto vai tekstuālās) par saviem iespaidiem ar bloga lietotājem.

Šī gada sākumā "kim?" ar patrona uzņēmēja Māra Martinsona atbalstu aizsāka izglītības programmu, piedāvājot regulārus dažāda formāta pasākumus bērnu un jauniešu auditorijām. Jauniešu programma radīta un attīstīta kopā ar jauniešu kolektīvu "youngkim?", kas izveidojes "kim?" paspārnē ar mērķi dot jauniešiem iespēju iesaistīties laikmetīgās kultūras notikumos ne tikai kā skatītājiem, bet arī kā aktīviem to veidotājiem.

Ar rudens sezonas sākumu "kim?" aicina atsaukties  jauniešus, kuri seko laikmetīgajai kultūrai, tehnoloģijām, politikai, interneta trendiem, sociālpolitiski svarīgām diskusijām un ir enerģiski un ieinteresēti dalīties ar savu viedokli un pieredzi, diskutējot un uzklausot savus vienaudžus.

Izglītības programmas patrons uzņēmējs Māris Martinsons par "youngkim?" līderiem: "Laikmetīgs mūsdienu līderis noteikti vairs nav skaļš, ar sevi pārņemts varonis, bet drīzāk kāds, kura klātbūtnē citi vēlas paveikt un piedzīvot vairāk un pilnveidot sevi un vidi sev apkārt. Līderis nav tas, kurš akli vada; tā vietā viņa/viņš iet kopā ar apkārtējiem un dalās ar savu pieredzi, dodot iespēju citiem iegūt jaunas zināšanas."

Sadarbībā ar māksliniekiem, rakstniekiem un citu nozaru pārstāvjiem, "youngkim?" rīko pasākumu sēriju un uztur blogu vietnē "Youngkim.com". Šī gada laikā programmas ietvaros "kim?" norisinājušās tikšanās ar mākslinieku Kasparu Groševu, ekskursija kopā ar mākslinieku Tobiasu Kasparu, kā arī lekciju cikls sadarbībā ar Rīgas Starptautisko kino festivālu (Riga IFF).

Linda Vigdorčika, "kim?" izglītības programmas koordinatore: "Kā vienam no "youngkim?" līderim Tev būs iespēja doties dažādos apmaiņas braucienos un pasākumos, iepazīstoties ar citiem Eiropas mākslas institūciju jauniešu kolektīviem un redzēt, kā jaunieši var un spēj ietekmēt kultūras dzīvi pilsētā. Ar "kim?" Laikmetīgā mākslas centra atblalstu gūsi iespēju realizēt savas idejas gan "kim?" pasākumos, gan arī ārpus tiem."

Lai pieteiktu savu kandidatūru, līdz 3. septembrim gaidīsim: 1) īsu aprakstu par sevi un savām interesēm un to, kāpēc vēlētos pievienoties "youngkim?"; 2) vismaz vienu  mājaslapas adresi, rakstu, attēlu vai skaņdarbu – jebko, kas tevi iedvesmo un pie kā tu mēdz atgriezies; 3) savu mīļāko gifu.

Sūti uz: "kim?" feisbuka lapu, [email protected] vai +371 26487990 ("Whatsapp").

Laikmetīgās mākslas centrs "kim?" jeb ''kas ir māksla?'' tika dibināts 2009. gadā. Kopš tā pirmssākumiem organizētas vairāk nekā 150 latviešu un ārvalstu mākslinieku izstādes Rīgā un ārvalstīs, kā arī iniciēti vairāki laikmetīgās mākslas projekti mākslas profesionāļiem un interesentiem. 2016. gadā aizsākta izglītības programma bērniem un jauniešiem.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
2

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!