Aktualitātes
12.06.2020

"kim?" aicina māksliniekus pieteikties rezidencei Viļņā

Komentē
0

"Kim?" Laikmetīgās mākslas centrs kopā ar mākslas un izglītības centru "Rupert" Viļņā aicina māksliniekus un kuratorus pieteikties "Rupert" rezidences programmai 2020. gada jūlijā.

Lai veicinātu sadarbību starp Baltijas mākslas scēnām, konkursa ietvaros "Rupert" piedāvā vienam Latvijā strādājošam māksliniekam vai kuratoram iespēju visu jūliju pavadīt rezidencē "Rupert" mākslas centrā Viļņā. Izvēlētajam māksliniekam vai kuratoram būs jāsedz ceļošanas un uzturēšanās izmaksas.

"Rupert" atrodas netālu no pilsētas plaukstošā kultūras centra pie Neres upes. Turpat blakus ir pludmale, ko ieskauj mierpilni lauki un mežs, savukārt trīs rezidences studijas atrodas godalgotā lietuviešu arhitekta Audra Ambrasa celtajā ēkā, kas veidota kā mākslas inkubators un kurā darbojas vairāku radošo industriju pārstāvji. Katram rezidentam tiek nodrošināta studijas telpa un mezonīns (aptuveni 52 kvadrātmetru platībā), ko rezidences laikā izmantot kā projektu izstrādes un pētniecības telpu. Studija ir pilnībā mēbelēta un aprīkota ar WiFi. Ēkā atrodas arī lasīšanas telpa, konferenču telpa un virtuve, kas atvēlētas rezidentu rīcībā.

"Rupert" atbalsta rezidentus ar:
- studijas/dzīvošanas telpu,
- komunālajiem izdevumiem,
- kuratoriālu atbalstu,
- nodrošina administratīvu atbalstu un piekļuvi nepieciešamajiem kontaktiem, rīkiem, materiāliem un pētniecības un izstrādes informācijai.

Rezidentūras perioda beigās ir iespēja pārstāvēt rezidentūras programmu, taču tā nav obligāta prasība. Šogad "Rupert" strādā ar savstarpējas atkarības un aprūpes tēmu, tāpēc pretendenta darbi var būt saistīti (taču ne obligāti) ar šīm tēmām.

Lai pieteiktos, nepieciešams sūtīt savu CV, portfolio un motivācijas vēstuli 1 lpp. garumā (angļu valodā) uz [email protected]. Pieteikšanās termiņa beigu datums – 14. jūnijs. Rezidence norisināsies no 2020. gada 1. līdz 31. jūlijam.

"Rupert" ir mākslas un izglītības centrs, kura mērķis ir nodibināt ciešu sadarbību starp māksliniekiem, domātājiem, pētniekiem un citiem kultūras darbiniekiem, izmantojot starpdisciplināras programmas un rezidences. Kā zināšanās balstīta platforma inovatīvu radošu darbu producēšanai, "Rupert" integrējas Viļņas sociālajā un kultūras ietvarā, vienlaikus atbalstot spēcīgu starptautisku fokusu. Vairāk informācijas tiešsaistē.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!