Aktualitātes
29.05.2018

Katru trešdienu Fon Stricka villas dārzā notiks bezmaksas koncerti

Komentē
0

Ar hiphopa mākslinieka anša koncertu trešdienas, 6. jūnija vakarā pēc plkst. 19.00, K. K. fon Stricka villas dārzā Aristida Briāna ielā 9 turpināsies pagājušajā vasarā aizsāktais bezmaksas koncertu cikls.  Kā ierasts, villas dārzā visas siltās sezonas garumā trešdienu vakaros gaidāmas izmeklētu mūziķu uzstāšanās.

Jūnija programmu atklās reperis, bītmeikeris un producents ansis (Ansis Kolmanis). Pēc nedēļas, 13. jūnijā, ar improvizētu džeza mūzikas programmu maģisku atmosfēru uzburs grupa "How Town". Trešajā trešdienā, 20. jūnijā, klausītājus regeja ritmos iekustinās grupa "Riga Reggae", savukārt par pirmā mēneša cikla noslēgumu 27. jūnijā rūpēsies Goran Gora.

Koncertsezonas programmas atklājējs ansis iemantojis plašu klausītāju un mūzikas kritiķu atzinību, un šobrīd ir viens no spēcīgākajiem hiphop žanra pārstāvjiem Latvijā. ansis hiphop žanru Latvijā ar savas mūzikas kvalitāti un neordināro stilu paceļ jaunā līmenī. To apliecina arī pirms gada izdotā albuma "Balzams" triumfs gada balvā "Zelta mikrofons" hiphop mūzikas žanrā.

Muzikālo apvienību "How Town", kas villas dārzā uzstāsies 13. jūnijā, pamatsastāvu veido beļģu-latviešu muzikālais ansamblis. Piecu vokālu un divu stīgu instrumentu radītā mūzika vislabāk raksturojama kā smalki izstrādātu folk/singer-songwriter dziesmu satikšanās ar džezam raksturīgu spontanitāti un laikmetīgās eksperimentālās mūzikas improvizācijām.

Villas koncertā Eiropā labi zināmā grupa atskaņos kompozīcijas no sava jaunākā un stilistiski daudzveidīgākā ceturtā albuma "I Want To Watch A Tree Grow" (2018). Tajā dzirdamas visu piecu grupas dalībnieku kompozīcijas ar tekstiem četrās valodās – angļu, latviešu, krievu un franču. Kormūzikas harmonijas sastop savītus basa ritmus un ģitāras skaņas, lai pēc brīža pārtaptu par tautasdziesmu, kuras melodija galvā skan vēl nedēļu. Grupas sastāvā ir gan talantīgais ģitārists Matīss Čudars, gan beļģu izcelsmes komponists, basists un grupas mūzikas aranžējumu autors Lenarts Heindels ir džeza mūziķis, skatuves mākslinieces – talantīgās Laura Polence, Elīna Silova un Sāra Klēne (Sarah Klenes).

20. jūnijā villas dārzā priekpilnos regeja ritmos klausītājiem liks kustēties grupa "Riga Reggae", kurā muzicē Horens Stalbe un Ints "Speiss" Ķergalvis, savukārt jūnija programmu ar sirsnīgu koncertu noslēgs Latvijā iemīļotais dziesminieks Goran Gora (Jānis Holšteins-Upmanis).

Gadījumos, kad laikapstākļi neļaus koncertiem notikt dārzā, to norise tiks pārcelta uz villas iekštelpām.  Muzikālā programma pulcēs interesentus līdz pat septembrim, iesildot klausītājus ikgadējam festivālam "Piena svētki", kas šogad norisināsies 19. augustā. Katru trešdienu koncerti norisināsies pēc plkst. 19.00 un ieeja tajos būs bez maksas. Koncertu sēriju atbalsta Rīgas Dome.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!