jurniece
pirms 2 gadiem
Raksts acīmredzami nav domāts komentēšanai. Autore vēlas tikai piekrišanu. Taču man visu šo laiku nāk prātā domas par to, ka pēc diviem pasaules kariem neviens nekad nav noliedzis diženo vācu kultūru. Un pēc Japānai uzmestās atombumbas ne tikai lielā amerikāņu kultūra nav noniecināta, arī neviens amerikānis nav nolādēts. Par jaunākiem laikiem un citām valstīm un valdībām, kas ik pa brīžam kādu bombardē un šauj, es vispār nerunāju.

Ilze Pētersone
pirms 2 gadiem
Un to visu rezi piedzīvoja arī Latvija. Manu vecotēvu krievi nošāva ar lodi pakausī. 21. gadsimta Krievija varaskārē un vardarbībā ne ar ko neatšķiras no 20. gadsimta Padomju Savienības.

Andris Ozols
pirms 2 gadiem
Olenas vārdi ir kā uguns,kas nodedzina visu lieko atsājot tikai patieso un īsto.

That Guy
pirms 2 gadiem
Austra: "Gribu teikt, ka visiem ir vieta civilizētā pasaulē."
Dies' pas', ja es pie Jums aizietu ciemos un sāktu čurāt stūrī - es patiešām gribētu redzēt, kā izskatītos "mana vieta" Jūsu "civilizētajā pasaulē," un tas būtu tikai piečurāts istabas stūris, nevis sadistiski nogalināti cilvēki.
Atkāpjoties no hiperbolizētiem piemēriem: es esmu noguris no retorikas "nē, nu, visi jau nešāva, daži jau ir labi, un mēs jau tā nemaz nedomājām". 
Jā. Katrs Krievijas iedzīvotājs, kas ir atbalstījis valdošo režīmu Krievijā vai kaut bijis mierā ar to, ir personīgi atbildīgs par okupantu paveikto Ukrainā. Bērnu asinis ir uz viņu rokām un sejām, viņu drēbes smird pēc degušas cilvēka miesas, un nekāda kuļtura to nenomazgās. Ir iedzīvotāji, kuri nav cēlušies pret režīmu, jo viņi ir baidījušies no represijām, un šos cilvēkus es saprotu. Ir daudzi izbraukušie, kas ir patiesi disidenti, jo viņu dzīvību, brīvību un veselību ir apdraudējis režīms. BET!, ir pietiekami daudz tādu, kam sankciju dēļ drusku tika iedragāts viņu priviliģētais dzīvesveids, tāpēc šobrīd viņi ir disidējušies uz "kūrortvalstīm," joprojām lolojot lielkrieviskus ideālus, un pret tādiem - ne kripatiņas cieņas.
Es nevaru runāt autores vārdā, bet, ja es saprotu, ko viņa grib pateikt, tad ne jau kultūrā ir vaina; vaina ir mēģinājumos attaisnoties ar argumentiem: "jā, mēs drusku šāvām un izvarojām, bet mums ir balets arī, un tāpēc zvērības NESKAITĀS, un mēs vispār esam jauki un pūkaini, kad neslimojam."
Un nekas no šī nebūtu tiesa, un visas šīs emocijas būtu novirzītas produktīvākā gultnē, ja tik viens sadistisks vecis un 121 miljons viņa atbalstītāju nebūtu izdomājuši uzspēlēt "caros un ukraiņos" 21.gs. pirmajā pusē.

Skaisle Jatalniece
pirms 2 gadiem
Es pati esmu 100% emociju cilvēks un laikam tieši tāpēc šī raksta emocijas tomēr ir par daudz.
Manas dzimtas labklājību nopostīja krievu okupanti, visas represijas pret mūsu dzimtas cilvēkiem tomēr ir drausmīgas, tomēr tāpēc es nedomāju,ka visi krievi ir slepkavas.
Nedomāju,ka šāva un izvaroja tie,kuri uzauguši un dzīvo kulturālā vidē.
Jautājums, diskusija drīzāk varētu būt par valsts un visas sabuedrības atbildīdību par visu!!! cilvēku izglītošanu un noturēšanu kultūras orbītā.

Punctummagazine.lv pārsteigt nebeidz. Igos Šuvajevs kategoriski apgalvo, ka arī es esmu rašiste, slepkava un necilvēks,jo vairāk esmu to pusē,kuri uzskata,ka tradicionālās vērtības ir jāsaglabā. Saprotama lieta,ka nekā citādi kā kremļa ietekmi un izpausmi šādos apgalvojumos es nesaskatu, bet par to parunāt es tik un tā būtu gatava

Austra Austruma
pirms 2 gadiem
Piekrītu komentāram.
Piekrītu raksta autorei, ka tas kas notiek ir briesmīgi, bet būsim kritiski. Tas nenozīmē, ka visi ir slikti, viss ir slikti un visa krievija ir visa ļaunuma epicentrs kurā ēd bērnus.. Es atvainojos.
Gribu teikt, ka visiem ir vieta civilizētā pasaulē. Ir jādiskutē, ir jārunā, ir jāstrīdas un ir jāsmejas, tikai tā var mainīt viedokli vai jelko. Nekādā ziņā negribu šeit nevienu aizvainot, bet naida daudzināšana nenovedīs mūs līdz tai pasaulei, kuru liek mums iedomāties Jons Lennons. Godbrātīgam būt ir daudz grūtāk, neka ļauties emocijām. Tagad es nepiedāvāju pievērsties Disneja multenēm, bet tomēr kritiski paskatīties uz situāciju.

Viktors Bērziņš
pirms 2 gadiem
“…visiem ir vieta civilizētā pasaulē…” lūdzu, pastāstiet to Jeruzalemē, ja nepietiek ar Ukrainu un Latviju.
Pafantazēsim, kāda izskatītos Eiropa un pasaule, ja 1944. gadā sabiedrotie aiz cieņas pret diženo vācu kultūru apstātos abās pusēs pie Reiha robežām. Saglabātu nesabumbotas Vācijas skaistās pilsētas un nemocītu vācu tautas dvēseli. Sarunās pat panāktu dažu vadoņu/grēkāžu izdošanu, tiem Hāgā piespriestu iespaidīgus cietumsodus. Lielvācijas pateicīgā tauta viņiem vēl dzīviem esot uzceltu monumentālus pieminekļus, nostiprinātu kara rūpniecību un atbrīvotos no atkritējiem, nozīmētu arī dažus nodevējus. Pilnīga humānisma uzvara! Un miers visā Eiropā pat vairākus gadus.
Vai varam noticēt stabilam mieram Krievijas apkārtnē, kamēr Maskava un Ļeņingrada neizskatīsies kā Berlīne 1945. gadā vai Mariopole 2022.? Bez tā, ka kara noziedzniekus notiesās nevis Hāgā, bet Permā vai Voroņežā? Tiešam ir par godprātīgi padiskutēt. Protams, bez emocijām.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!