Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Vakardien klausījos de facto - Latvijas Valsts meži 2 miljonus dod sportistiem un cik tur pārsimts tūkstošus kultūrai.
Redz - būs varas elites cilvēkiem atkal ko braukāt pa pasauli pavadot mūsu sportistus un turot par šiem īkšķi ...
Kultūras cilvēki par šo netaisnību klusē, manuprāt tāpēc, ka patiesībā vini ir tīri labi paēduši - atšķirībā no tautas lielākās daļas ....
Nu ko es varu teikt - kā ir tā jādzīvo ....

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
"Tas nozīmē, ka mēs – "kultūras cilvēki", teātru mīļi, hipsteri, komunisti vai NVO aktīvisti – varam iesaistīties un noteikt gan to, kāds ir dažādo politikas iniciatīvu rezultāts, gan pēc brīža pateikt – nē, mums šāds ministrs nav vajadzīgs!"
Manā sapratnē par to kas un kā notiek Latvijā - kā reiz problēma ir tā, ka visi minētie - klāt vēl pieliekot arī nacionālistus un liberālistus - varētu iesaistīties , bet neiesaistās.
Smieklīgas naudas - t.i. alga - nav jau tikai muzeja darbiniekam. Vēl mazāka tā ir sanitāram, kurš cilā nevis vecus papīrus, bet ... nu paši ziniet, ko dara sanitāri un visāda veida aprūpētāji un apkopēji. Mana grupasbiedrene - skolotāja, katru vasaru pavada Šveicē - nevis kalnos, vai pie ezera, bet veco ļaužu pansionātā. Tur viņa atvieto savu radinieci atvaļinājuma laikā.

Mani tiešām pārņem bezcerība, ka pat ministriem mainoties tā arī neviens nepakustina nozares pašu mugurkaulu - kas tad ir kultūrpolitika Latvijā, kādiem būtu jābūt tās mērķiem un kādi tie ir īstenībā. Man no malas izskatās, ka kultūras nozare Latvijā ir kļuvusi par pašapkalpošanās nozari , ar augsti attīstītu tukšu pļāpu kultūru.

jurniece
pirms 4 gadiem
Vispār izbrīna, ka mediji tiek ievietoti kultūras laukā. Starp citu, vīrietis kultūras ministra amatā jau ir bijis, repliku par šo tēmu nesapratu. Ja jau galvenais nav ēkas, bet saturs, tad nesaprotu, kāpēc tā koncertzāle tik izmisīgi vajadzīga Rīgā, ja ir jau vairākas veiksmīgas reģionālās koncertzāles un kāpēc Okupācijas muzejam tik principiāli atrasties un vēl paplašināties tajā briesmīgajā kastē, kas kropļo visu skatu uz Rātslaukumu un Vecrīgu?
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!