Aktualitātes
29.05.2022

Kannu "Zelta palmas zaru" saņem Rūbena Estlunda filma "Skumju trīsstūris"

Komentē
0

Sestdien, 28. maijā, noslēdzās 75. Kannu kinofestivāls, kur tā galveno godalgu – "Zelta palmas zaru" – saņēma zviedru režisora Rūbena Estlunda filma "Skumju trīsstūris" (Triangle of Sadness).

Estlunda jaunākā filma seko pulciņam bagātnieku un modeļu, kuri attopas uz vientuļas salas pēc tam, kad avarē viņu luksusa kruīza kuģis. Zviedru režisors "Zelta palmas zaru" balvu saņēma arī pirms pieciem gadiem, 2017. gadā viņam tas piešķirts par filmu "Kvadrāts" (The Square). 

Festivāla "Grand Prix" jeb otrp svarīgāko apbalvojumu saņēma franču režisore Klēra Denī par filmu "Stars at Noon" un beļģu režisors Lukass Donts par filmu "Close".

Par labāko režiju godalgots Dienvidkorejas režisors Parks Čanvuks ar filmu "Decision To Leave".

Par labāko sieviešu lomas atveidotāju šogad atzīta Irānas aktrise Zara Amira Ebrahimi filmā "Holy Spider".

Savukārt par labāko vīriešu lomas tēlojumu godalgu saņēmis aktieris no Dienvidkorejas Sons Kanho par darbu filmā "Broker".

Kā labākā scenārija autors godalgots Tariks Salehs no Zviedrijas par scenāriju filmai "Boy from Heaven".

Festivāla žūrijas speciālbalva piešķirta marta beigās Krievijas karaspēka aplenktajā Mariupolē nogalinātā lietuviešu kinorežisora Manta Kvedaraviča filmai "Mariupole 2".

Par ieguldījumu kinomākslā festivāla goda balvu saņēma Forests Vitakers un Toms Krūzs.

Festivāla žūriju šogad vadīja franču aktieris un producents Vinsents Lindons, bet uz galveno balvu – "Zelta palmas zaru" pretendēja 21 filma.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!