Kadrs no Vesa Andersone filmas "The French Dispatch"
 
Aktualitātes
04.06.2020

Kannu kinofestivāls izziņo konkursam izvirzītās filmas

Komentē
0

Pandēmijas dēļ Kannu kinofestivāls šogad nenotiks, bet tā vietā izziņotas 56 konkursa programmai izvirzītās filmas, kas pasaulē tiks izplatītas ar kinofestivāla oficiālo atpazīšanas zīmi.

Šogad pasaulē lielākajam kinofestivālam vajadzēja notikt no 12. līdz 23. maijam, taču šiem plāniem svītru pārvilka "Covid-19" pandēmija, un šogad festivāls atcelts pavisam. Tā vietā 3. jūnijā festivāla rīkotāji izziņoja 56 filmas, kas izvirzītas festivāla oficiālajā konkursā un turpmākajā ceļā pa kinoteātriem un festivāliem varēs izmantot oficiālo Kannu kinofestivāla zīmi.

Šogad konkursam bija pieteikts rekordliels filmu skaits – 2067, savukārt oficiālo Kannu kinofestivāla atpazīšanas zīmi varēs izmantot 56 filmas, kas izvirzītas oficiālajam konkursam – šogad 15 no tām ir debijas filmas, savukārt 16 (par divām vairāk nekā pērn) uzņēmušas sievietes.  

Starp oficiālajā atlasē iekļautajām filmām ir Vesa Andersona, Fransuā Ozona, Naomi Kavases, Stīva Makkvīna un Tomasa Vinterberga jaunākie darbi. Tāpat oficiālajā izlasē iekļauta lietuviešu režisora Šarūna Barta jaunākā filma "Mijkrēslis", kuras uzņemšanā piedalījusies arī Latvijas studija "Mistrus Media". Ar pilnu izvirzīto filmu sarakstu iespējams iepazīties šeit.

Pērn Kannu kinofestivāla galveno balvu, "Zelta palmas zaru", ieguva dienvidkorejiešu režisora Džūnho Bona filma "Parazīts", kas vēlāk kļuva arī par "Oskara" laureāti.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!