Aktualitātes
02.03.2022

Kannu kinofestivāls aizliedz to apmeklēt Krievijas pārstāvjiem

Komentē
0

Mākslas pasaule turpina paust nosodījumu Krievijas sāktajam karam Ukrainā. 1. martā Kannu kinofestivāls paziņojis, ka izslēdz Krievijas delegāciju no dalības šīgada pasākumā, kā arī neuzņems nevienu Krievijas valdībai pietuvinātu personu.

"Tas ir nolemts – ja vien agresijas karš netiks izbeigts ar nosacījumiem, kas apmierina Ukrainas tautu, neuzņemt oficiālas Krievijas delegācijas un nepieņemt ne vismazāko ar Krievijas valdību saistīto klātbūtni," piebilst kinofestivāla organizatori.

Savā paziņojumā Kannu kinofestivāls atsaucas uz savu sākotni – savulaik tas tika dibināts kā alternatīva Venēcijas festivālam, kas notika fašistu kontrolētajā Itālijā. "Paliekot uzticīgiem festivāla vēsturei, kas sākās 1939. gadā kā pretestība fašistu un nacistu diktatūrai, Kannu kinofestivāls vienmēr kalpos māksliniekiem un nozares profesionāļiem, kuri nosoda vardarbību, represijas un netaisnību, lai aizsargātu mieru un brīvību," teikts oficiālajā paziņojumā.

Vienlaikus festivāls paudis atbalstu Krievijas opozīcijai: "Mēs vēlamies uzteikt visu to cilvēku drosmi Krievijā, kuri ir riskējuši protestēt pret iebrukumu Ukrainā. Viņu vidū ir mākslinieki un kino profesionāļi, kuri nekad nav pārstājuši cīnīties pret pašreizējo režīmu Krievijā, kurus nevar saistīt ar šo neattaisnojamo rīcību, un tiem, kas bombardē Ukrainu."

Kannu kinofestivāls ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem kino gada notikumiem, kur pirmizrādes piedzīvo pasaulē pazīstamāko režisoru filmas. Šīgada festivāls norisināsies no 17. līdz 28. maijam.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!