Aktualitātes
30.03.2019

Kaņepes Kultūras centrā durvis vērs "art-house" kinoteātris "Augusts"

Komentē
0

Sākot ar 2. aprīli, Kaņepes Kultūras centrā darbību sāks neliels "art-house" kinoteātris ar mērķi izrādīt nekomerciālu, neatkarīgu un spēcīgu kino. Kinoteātris tiek veltīts un ir iedvesmots no talantīgā kinorežisora un festivāla "Arsenāls" dibinātāja Augusta Sukuta (1947–2017), informē Kaņepes Kultūras centrs.

Kinoteātra "Augusts" galvenais mērķis ir veicināt sabiedrības un jo īpaši jauniešu interesi un izpratni par ārvalstu un latviešu kino, kā arī nodrošināt starpkultūru izglītības iespējas ar audiovizuālās mākslas, kopienu aktivitāšu un radošās izglītības palīdzību. Programmā tiks izrādīta Baltijas filmu vēsture, "Arsenāla" konkursa filmas, starptautisku filmu festivālu laureātu darbi.

"Kad ar komandas biedriem meklējām kādu nozīmīgu un atbilstošu nosaukumu iecerētajam pastāvīgam filmu izrādīšanas maratonam, bieži nonācām pie salīdzinājuma – "tā kā "Arsenālā""; "nu, tā kā Sukuts darītu". Kronis visam bija uzieta fotogrāfija, kurā Augusts Sukuts vienā no pēdējām vizītēm Rīgā bija iegriezies Kaņepes Kultūras centrā ar mērķi apskatīt kino zāli, jo bija dzirdējis, ka ir parādījusies jauna telpa publiskiem seansiem. Beigu beigās jau, ja mēs gribētu veltīt kinoteātra nosaukumu Čārlijam Čaplinam vai Paradžanovam – kāpēc gan ne, ja tas ir apzināti un uzņemoties visu atbildību šīs izcilās personības priekšā," stāsta Kaņepes Kultūras centra dibinātājs Dāvis Kaņepe.

Kinoteātra "Augusts" pirmās nedēļas filmu programma:

"Riga (Take 1)" ("Rīga (Dublis 1)", režisors: Zigfrīds (Siegfried), Francija, Latvija, 2018)
2. un 3. aprīlī pulksten 19.00

Rīga, Latvija. Elita – kaislīga aktrise, Elīna, viņas meita, studē mākslu, Iveta ir gide, bet Paulīna – baletdejotāja, viņas visas ir iemīlējušās un filmas gaitā piedzīvo emocionālus satricinājumus. Vīriešu trūkums Rīgā dara šīs sievietes teju vai trakas. Filmas varoņu pārdzīvojumu mokas un skaistums parādīts daudz tuvāk un intīmāk nekā jebkurā no iepriekšējām režisora filmām.

"Oh Boy" (režisore: Jan Ole Gerster, Francija, 2012)
4. aprīlī pulksten 19.00

Niko Fišers uz nenoteiktu laiku ir pametis studijas augstskolā un dzīvē nekur īsti nesteidzas. Viņš dzīvo mirklim un dienas pavada Berlīnas ielās, ziņkārīgi novērojot apkārtējos un nepamanot, ka kļūst par savrupnieku. Viss mainās kādā liktenīgā un neticami mulsinošu notikumu pildītā dienā.

"Gueule d'angel" (režisore: Vanessa Filho, Francija, 2018)
Sestdiena, 6. aprīlis, pulksten 19.00

Marlīne pēkšņi izlemj pamest savu meitu vīrieša dēļ, kuru satikusi pēc kārtējā ballīšu vakara. Lai viņu atgūtu, Eli nākas konfrontēt savas mātes dēmonus.

"Il padre d'Italia" (režisors: Fabio Mollo, Itālija, 2017)
Svētdiena, 7. aprīlis, pulksten 19.00

Fabio Mollo otrā filma ir emocionāls "on-the-road" kino darbs, kas aizskar tādas tēmas kā nākotne, būšana par tēvu, un robežojas ar un pret dabu. Stāsts ir par Paolo un Mia, introvertu ierēdni un grūtnieci, un viņu meklējumiem pēc Mias vēl nedzimušās meitas tēva.

Biļetes uz filmu seansiem var iegādāties iepriekšpārdošanā "Bezrindas.lv". Kinoteātra "Augusts" programma drīzumā tiks papildināta un informācijai aicināts sekot līdzi "Kino Augusts" "Facebook" lapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!