Kārlis Vītols, "Šellija"
 
Aktualitātes
21.09.2020

Kalnciema kvartāla galerijā notiks Kārļa Vītola personālizstāde "Ceļojums uz Ameriku"

Komentē
0

No 2. oktobra līdz 21. oktobrim Kalnciema kvartāla galerijā būs apskatāma jaunākā mākslinieka un režisora Kārļa Vītola personālizstāde "Ceļojums uz Ameriku".

Izstāde stāsta par nenotikušu ceļojumu uz Ameriku, sasaucoties ar pašlaik aktuālajiem izolācijas apstākļiem, kas izjauc plānus un liek samierināties ar iztēlē pieejamām izvēlēm.

1989. gadā topošo mākslinieku un režisoru Kārli Vītolu apbūra viņa vectēva, mākslinieka noformētāja Alekša Kalniņa, Amerikas ceļojumā uzņemtie diapozitīvi. Iedvesmojoties no debesskrāpju uzņēmuma, 1997. gadā Vītols uzņēma materiālu filmai par ambiciozu scenāristu, kurš vēlas iekarot Ameriku. 2020. gadā materiāls tika samontēts un pabeigts. Rezultātā tapusī filma vēsta par ASV kā iespēju zemes tēlu, kas lika 90. gadu jauniešiem maldīties starp sapņiem un realitāti, līdz ilgas nomainīja skumja rezignācija.

"Ciemiņam raksturīgā uzvedība ar kluso vērojumu un savu nošķirtības jeb neiederības sajūtu ir klātesoša kā vectēva fotogrāfijās, tā mazdēla akvarelējumos. Atšķirībā no Kalniņa ideālajām ainavām, gandrīz attīrītām no cilvēkiem, Vītols grafiku sērijā pievēršas Amerikas iedzīvotājiem. Viņš iztēlē sapludina nesen "google maps" izpētītos ielu skatus ar kultūrvēsturisku tēlu kolāžu, kurā no Amerikas vidienē sastopamajiem pamestajiem nostūriem ir sastindzināti zeltrači, kovboji, ceļmalas moteļu viesi un saliekamo māju iemītnieki," teikts izstādes anotācijā.

Projektu papildina trīs radošās darbnīcas pusaudžiem un bērniem mākslas pedagoģes Evas Vēveres vadībā, par kuru norisi informācija sekos. Ieeja izstādē un līdzdalība darbnīcās bezmaksas. Izstādes kuratore ir Sniedze Kāle.

Kalnciema Kvartāla galerija atrodas Rīgā, Kalnciema ielā 35. Darba laiks no pirmdienas līdz sestdienai no plkst. 10 līdz 18.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!