Sarunas
21.10.2016

Kāda jēga kaut ko mainīt?

Komentē
1

Satori turpina rakstu un interviju sēriju par dažādām pilsoniskās aktivitātes formām, uzrunājot nevalstisko organizāciju pārstāvjus, lai saprastu, kāpēc nepieciešams apvienoties biedrībās, asociācijās vai fondos un kā tas palīdz sasniegt sabiedrībai nozīmīgus un kopīgus mērķus. Pilsoniskās iniciatīvas, lai arī nereti īsteno arī konservatīvas un stabilas sabiedrības grupu intereses, biežāk tomēr izvirza mērķus mainīt un uzlabot dzīvi, cenšoties ietekmēt valsts institūciju darbu vai rīkoties to vietā vai tajās sfērās, kurās valsts iespējas vai interese nesniedzas. Ne vienmēr šajā darbā garantēti panākumi, gadās tā, ka vilšanās, šķēršļi, resursu trūkums liek nolaist rokas un zaudēt ticību pārmaiņu iespējai. Kā pilsoniskajām iniciatīvām saglabāt entuziasmu un enerģiju? Kādi strukturāli, organizatoriski, taktiski vai stratēģiski paņēmieni var nodrošināt ilgtspējīgu sabiedrisko organiāciju darbību? Kāda ir jūsu pieredze, zināšanas un padomi? Uz šiem jautājumiem diskusijā Kaņepes kultūras centrā mēģināja atbildēt režisors Valters Sīlis, biedrības "Dzīvnieku brīvība" vadītājs Aivars Andersons, mūziķis un attīstības treneris Arstarulsmirus, Žaņa Lipkes muzeja direktore Lolita Tomsone, biedrības "Eiropas kustība Latvijā" vadītājs Andris Gobiņš, aktīviste Linda Curika un interneta žurnāla Satori galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins.

Video diskusija sagatavota ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par publikācijas saturu atbild biedrība "Ascendum".

Satori diskusija

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!