Aktualitātes
13.05.2021

Kā drusku izglābt pasauli? "Ascendum" sāk raidījumu un video izaicinājumu jauniešiem

Komentē
87

Biedrība "Ascendum" sāk raidījumu jauniešiem par vidi "Drusku izglābt pasauli", kurā populārais jūtūberis Edgars Fresh kopā ar viesiem atraktīvā veidā aplūkos dažādas ar vidi un tās aizsardzību saistītas tēmas. Vienlaikus izziņots arī video izaicinājums, kura uzvarētājiem iespējams iegūt vienu no trim "Bottecchia" pilsētas divriteņiem.

Vai tu zini, kas ir biotops un kāpēc tev būtu jāuztraucas par vides daudzveidību? Kā pareizi šķirot atkritumus un kā praktiski iestāties par savām tiesībām dzīvot zaļā vidē? Septiņu epizožu garumā atbildes uz šiem un citiem jautājumiem par vidi Edgars Fresh meklēs kopā ar ekspertiem un jauniešiem, kam izdevies drusku izglābt pasauli. Raidījumu papildinās tāda paša nosaukuma podkāsts, kas tiks publicēts visās plaši izmantotajās straumēšanas platformās. 

Pirmajā "Drusku izglābt pasauli" sērijā pie Edgara Fresh viesojas Rīgas Domes deputāte Mairita Lūse. Kopā viņi ķeras klāt pamatīgam atkritumu kalnam, lai beidzot saprastu – kas no mūsu ikdienā sastopamiem atkritumiem ir šķirojams un kā īsti tas jādara?

Jaunais raidījums septiņu nedēļu garumā ceturtdienās būs skatāms platformā "YouTube", kā arī interneta žurnāla "Satori" feisbuka un tvitera profilos. Raidījumu veido pazīstamā režisore un publiciste Alise Zariņa ar komandu.

Līdz ar jauno raidījumu sākas arī video izaicinājums, kura uzvarētāji varēs iegūt vienu no trim "Bottecchia" pilsētas divriteņiem no veikalu tīkla "Sportland Latvia". Kā piedalīties izaicinājumā?

  1. Līdz 20. jūnijam uzfilmē 15 līdz 90 sekundes garu video par mazajām vai lielajām lietām, ko dari dabas saudzēšanai: šķiro atkritumus, izmanto daudzreiz lietojamās ūdens pudeles, stādi kokus vai jebko citu, kas palīdz videi.
  2. Dalies ar video savos sociālo mediju platformās, izmantojot tēmturus #druskuizglābtpasauli un #druskuizglābt. Droši vari piedalīties izaicinājumā ar vairākiem video vairākās platformās.
  3. Sagaidi konkursa rezultātus pēc 20. jūnija – iespējams, tu būsi viens no trijiem video izaicinājuma dalībniekiem, kas iegūs "Bottecchia" pilsētas divriteni no sporta preču veikala "Sportland"!

Labākos, interesantākos un asprātīgākos video izvēlēsies "Satori.lv" redakcija kopā ar raidījuma režisori Alisi Zariņu un vadītāju Edgaru Fresh.

Lai piedalītos konkursā tev ir jābūt 13 līdz 25 gadus vecam. Ja esi jaunāks vai vecāks, vari piedalīties izaicinājumā, taču pretendēt uz balvu diemžēl nevarēsi.

Projektu atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds, Sportland Latvija un apdrošināšanas sabiedrība "ERGO".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
87

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!