Aktualitātes
01.07.2019

"Juuk" izziņo albumu "Indulgenču tirgotāji" un aicina uz koncertu fon Stricka villā

Komentē
0

Grupa "Juuk" izziņo savu debijas albumu "Indulgenču tirgotāji", kura atvēršanas svētki notiks 11. jūlijā plkst. 19.00 fon Stricka villā Rīgā.

"Ietekmējoties no ASV un Rietumeiropas folkmūzikas mantojuma, "Juuk" pirmais albums ir veltījums kultūrai, kura ir eksistējusi vienmēr – no ceļmalām un tavernām līdz rokmūzikai; mūzikai, kas sākotnēji domāta nevis koncertzālēm, bet kopā spēlēšanai virtuvēs, viesistabās vai citādi sanākot kopā. Šī tradīcija Latvijā ir īpaši stipra un neaprobežojas ar mūziku vien, un mūsdienās lielā mērā balstās uz vēlmi stāstīt stāstus un iesaistīties dialogā vienam ar otru, kas arī ir savedis kopā grupas dalībniekus," paziņojumā presei raksta "Juuk".

Grupā "Juuk" sadarbojas zināmi alternatīvās scēnas mūziķi, kurus vieno aizraušanās ar alternatīvo, tumšo folkmūziku un kantri. Grupā ir trīs dziesmu autori un solisti: Sniedze Prauliņa (balss, flauta), Edgars Šubrovskis (balss, ģitāras, bass) un Oskars Jansons (balss, ģitāras, bandžo); grupā spēlē arī Dina Skreitule (vijole, piebalss) un Rinalds Maksimovs (sitamie instrumenti). Ierakstā sitamos instrumentus spēlē arī Raitis Viļumovs.

Grupas debijas albumā iekļautas deviņas dziesmas: sešas oriģināldziesmas, kā arī grupas versijas Haralda Sīmaņa dziesmai "Labu pamācību balāde pazudušiem ļaudīm", grupas "Soundarcade" dziesmai "Sena aukles dziesma" un 16. gadsimta franču autora Tuano Arbo pavanai "Belle qui tiens ma vie" ar citātiem no Marģera Zariņa interpretācijas.

"Indulgenču tirgotājus" rakstījis, ieraksta laikā miksējis un producējis Latvijas alternatīvās scēnas veterāns Ingus Baušķenieks savā studijā "Bicycle Systems", savukārt albuma vāka noformējuma autors ir Raitis Kalniņš.

Iepriekšpārdošanā vietnē "Bandcamp" iespējams iegādāties digitāla albuma lejupielādi, kā arī grupas dalībnieku parakstītu CD, kuru būs iespējams saņemt koncerta laikā fon Stricka villā. Ieeja fon Stricka villā bez maksas no plkst. 18.00, koncerta sākums – plkst. 19.00.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!