Kadrs no Pjēra Paolo Pazolīni 1971. gada "Dekamerona" ekranizācijas
 
Aktualitātes
15.03.2020

JRT un "Kvadrifrona" aktieri krīzes laikā piedāvās "Dekamerona" lasījumus

Komentē
0

Jaunais Rīgas teātris un teātra trupa "Kvadrifrons" ārkārtas stāvokļa laikā piedāvās literatūras lasījumus tiešsaistē. Abi teātra kolektīvi turpmākos vakarus piedāvās noveles no Džovanni Bokačo darba "Dekamerons".

Kā zināms, "Dekamerona" darbība norisinās mēra laikā, kad desmit jaunieši kādā villā pie Florences stāsta 100 stāstus, tādējādi cenšoties aizmirst par epidēmiju. Jaunā Rīgas teātra tiešsaistes lasījumu ciklu "JRT lasa grāmatas mājās" sāks aktieris Gundars Āboliņš, kurš turpmākās dienas skatītājiem no mājām lasīs fragmentus no "Dekamerona", savukārt ciklu turpinās citi JRT aktieri ar sevis izvēlētu grāmatu lasījumiem.

Arī teātra trupa "Kvadrifrons" krīzes laiku lēmusi pavadīt, tiešsaistē lasot noveles no "Dekamerona", ko ik vakaru piedāvās kāds no trupas aktieriem, viņu draugiem, radiem vai paziņām. "Kvadrifrons" plāno klausītājiem nolasīt visas 100 "Dekamerona" noveles, ko papildinās arī dziesmas.

"Teātra trupa "Kvadrifrons" ir nodomājusi par mierinājumu un patvērumu tiem, kas mīl, pastāstīt simt noveļu (varam tās nosaukt par fabulām, līdzībām vai nostāstiem), kas reiz #paliecmājās laikā esot stāstītas godīgu cilvēku sabiedrībā, un nodziedāt dažas dziesmiņas, kuras minētie cilvēki toreiz dziedājuši sev par prieku," teikts trupas paziņojumā. "Šais novelēs sastapsim gan priecīgus un skumjus mīlestības piedzīvojumus, gan citus dīvainus notikumus, kas atgadījušies kā mūsu dienās, tā senatnē. Tos klausoties, vienlaikus gūsiet prieku no tur atstāstītajiem jautrajiem notikumiem un derīgu padomu, jo uzzināsiet, no kā jāvairās un pēc kā jātiecas: mēs domājam, ka tas palīdzēs izkliedēt skumjas. Ja tā notiktu (un lai dievs dod, ka notiktu), teiksim paldies par to 14. gadsimta itāļu autoram Džovanni Bokačo un visiem, kuri kopā ar mums iesaistījās šī projekta tapšanā."

Noveles būs klausāmas "Kvadrifrona" sociālajos tīklos katru dienu plkst. 19.00, sākot no 16. marta līdz ārkārtas stāvokļa beigām. Arī Jaunā Rīgas teātra lasījumi būs klausāmi teātra sociālo mediju kontos.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!