Aktualitātes
21.03.2022

JRT trupai pievienojas Čulpana Hamatova

Komentē
0

Pēc Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskā vadītāja Alvja Hermaņa aicinājuma JRT trupai pievienojusies krievu aktrise Čulpana Hamatova, kas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā pametusi dzimteni un pārcēlusies uz Rīgu, sociālajos medijos paziņojis pats Hermanis.

"Pavisam drīz viņa piedalīsies mūsu izrādēs. Sākuma posmā – savā dzimtajā valodā," raksta JRT mākslinieciskais vadītājs.

"Pirms dažām dienām pasauli apceļoja Mihaila Barišņikova vēstījums, kurā viņš viennozīmīgi nosoda Krievijas agresiju un atmasko Putina ideoloģiju. Mišu pazīstu sen un viņa nostāja man nebija pārsteigums. Toties pārsteigums man ir Krievijas mākslinieku nogaidošā pozīcija, kura labākajā gadījumā aprobežojas ar daiļslidošanas cienīgiem aicinājumiem uz mieru visā pasaulē. Tāpēc jo svarīgāk bija dzirdēt krievu aktrises Čulpanas Hamatovas balsi, kura ir pirmā kultūras pārstāve no tās puses, kura nebaidījās un nosauca lietas īstajos vārdos," raksta Hermanis.

Hermanis ar Hamatovu sadarbojies gan godalgotajā izrādē "Šukšina stāsti", gan "Gorbačovs", kur Hamatova atveido Mihaila Gorbačova sievu Raisu.

"Tā bija neticama pilsoniska drosme pirms pāris gadiem Maskavā piedalīties manā izrādē par Gorbačovu. Mēs visi cerējām, ka mūsu iestudējuma vēstījums, – ka brīvība nav tukšs vārds, – sasniegs dzirdīgas ausis. Mēs bijām naivi. Bet mēs vismaz to pateicām. Un mēs turpināsim to darīt," savā paziņojumā raksta Hermanis.

Pazīstamā Krievijas aktrise Čulpana Hamatova 2012. gadā piedalījās Vladimira Putina priekšvēlēšanu kampaņā, taču pēdējos gados asi kritizējusi režīmu. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Hamatova kopā ar virkni citu skatuves mākslinieku nosūtīja Putinam atklātu vēstuli, nosodot karu. Kā 20. martā publicētajā intervijā stāsta pati Hamatova, pēc tam pie viņas vērsušās "neoficiālas struktūras", norādot, ka viņas atgriešanās nav vēlama. "Es nevaru karu saukt kādā citā vārdā. Es neesmu neko sliktu darījusi. Es tikai saku, ka nevēlos karu. Es vēlos mieru," intervijā saka Hamatova, kura Krievijas medijos pašlaik tiek portretēta kā nodevēja.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!