Aktualitātes
11.05.2022

JRT sezonu noslēgs ar Čulpanas Hamatovas monoizrādi

Komentē
0

Jaunais Rīgas teātris sezonu noslēgs ar Čulpanas Hamatovas monoizrādi "Post Scriptum" Alvja Hermaņa režijā, ziņo JRT.

Kā norāda izrādes veidotāji, tās pamatā ir kadiroviešu nogalinātās krievu žurnālistes Annas Poļitkovskas publikācijas laikrakstā "Novaja gazeta", kā arī cenzūras aizliegta nodaļa no F. Dostojevska romāna "Velni". "Taču mūsu radītais stāsts ir par ko citu – par Krievijas (un ne tikai) apziņu, sirdsapziņu un zemapziņu pēdējo notikumu kontekstā," raksta veidotāji.

Pazīstamā krievu aktrise Čulpana Hamatova pievienojās JRT trupai 2022. gada aprīlī. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Čulpana pameta dzimteni un pārcēlās uz dzīvi Latvijā, publiski nosodot Krievijas uzsākto karu. Aktrise spēlējusi Alvja Hermaņa iestudētās izrādēs Maskavas Nāciju teātrī: izrādē "Šukšina stāsti" (2008) un izrādē "Gorbačovs" (2020).

Izrādes scenogrāfe un kostīmu māksliniece ir Kristīne Jurjāne, pirmizrāde – 2022. gada 15. jūnijā JRT Lielajā zālē. Izrāde "Post scriptum" būs krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā. Biļetes jau nopērkamas.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!