Gunnars Brauers
pirms 3 gadiem
Cik noprotu, Māris Zanders pārmet konservatīvajiem zemu diskusiju kvalitāti. Pirmkārt, konservatīvo pašmērķis nav saglabāt jebkuras tradīcijas, bet jādomā, vai tradīcijas ir dzīvas, vai tās ir vēlme saglabāt, un, galvenais, vai tās nodrošina sabiedrības ilglaicīgu pastāvēšanu. Bet, galvenais, dabiskā likuma ētika (natural law ethics) nenozīmē dažādu sugu bioloģisko īpatnību izpēti, bet normatīvu spriešanu par to, kas ir labākais cilvēkiem. Pie dabiskā likuma ētikas pieder, piemēram, spriedums "bērnam ir labāk augt ģimenē, nevis bērnunamā". Nav muļķīgi, vai ne? Tāpat nav muļķīgi tālāk spriest, kāda veida ģimenes ir labākas.

streips
pirms 3 gadiem
Par tieslietu ministru tomēr iebildīšu. Tieslietu ministrija ir atbildīga par reliģisko organizāciju reģistrēšanu un uzraudzīšanu mūsu valstī. Ministram reklamēt vienu no tām manās acīs ir visai kliedzošs interešu konflikts, nemaz nerunājot par Satversmē paģērēto baznīcas atšķirību no valsts.

dzimmijs13
pirms 3 gadiem
Labi, arī piederu pie tipāžiem, kuriem vienalga ar ko kaimiņš guļ, bet īsti neizprotu pieeju, meklēt "dabisks vai nedabisks" - starp citu, no "abām pretējām pusēm". Taču skaidrs ka mēs jau sen vairs nedzīvojam "dabiski", drīzāk jāskatās no civilizāciju vēstures. Lūk, antīkajā laikmetā, īpaši helēņu kultūrā pret homoseksuāliem sakariem bija izteikta iecietība, tomēr neatceros kur lasījis ka būtu praktizētas arī homoseksuālu pāru laulības. Runa bija par "draugiem", ne lauleņiem.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!