Aktualitātes
13.04.2022

Jelgavā maijā notiks starptautisks dzejas festivāls "Page Break"

Komentē
0

Jelgavā no 12. līdz 15. maijam notiks jauns starptautisks dzejas festivāls "Page brake", kurā piedalīsies dzejnieki no desmit pasaules valstīm. Iecerēts, ka jaunais festivāls kļūs par ikgadēju notikumu Latvijas kultūrvidē.

Pirmajā gadā īpašu nozīmi atvēlot mūsdienu ASV autoru dzejai, festivālā piedalīsies četri ievērojami dzejnieki no ASV – Karolīna Foršē, Tāra Skurtu, Deniss Malonijs un Kristofers Merils. 

Dalībnieku vidū būs arī Mario Bohorkess no Meksikas, Kristoss Kukis no Grieķijas, Jolanda Kastanjo no Spānijas, Matiass Gērics no Vācijas, Radu Vanku no Rumānijas, Ida Borjela no Zviedrijas, Gjokčenurs Č. no Turcijas un trimdā dzīvojošā baltkrievu dzejniece Volha Hapejeva. Latviju festivālā pārstāvēs Inga Gaile un Semjons Haņins.

12. un 13. maijā dienas pirmajā pusē notiks tikšanās ar vidusskolēniem Jelgavas vidusskolās, savukārt no 12. līdz 14. maijam katru dienu pulksten 15.00 un pulksten 17.00 dzejnieki piedalīsies paneļdiskusijās, uz kurām aicināti visi literatūras interesenti. Diskusijas būs veltītas dzejas lomai pēcpandēmijas laikā, dzejas aktīvisma nozīmei, dzejnieka personības lomai sabiedrībā un citām tēmām. 

Katru vakaru no 12. līdz 14. maijam pulksten 19.00 Jelgavas pilsētvidē notiks publiski dzejas lasījumi. 12. maijā festivāla viesi uzstāsies Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa pagalmā, 13. maijā – mājas Vecpilsētas 14 pagalmā, savukārt 14. maija vakarā dzeja skanēs pie tējas namiņa "Silva". Autori dzeju lasīs oriģinālvalodā, tiks nodrošināts atdzejojums latviešu valodā.

Festivāls noslēgsies 15. maijā pulksten 19 Jelgavas Pils aulā ar pasākumu, kurā vienkopus piedalīsies visi dalībnieki, kopīgos dzejas lasījumos piedzīvojot rakstītā un runātā vārda sintēzi ar laikmetīgām džeza mūzikas improvizācijām.

Plašāku informāciju par festivāla dalībniekiem un detalizētu programmu var iegūt festivāla interneta vietnē www.pagebreak.lv.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!