Aktualitātes
26.04.2021

Jauniešus aicina pieteikties Venēcijas Filmu festivāla žūrijā

Komentē
0

Kinoteātris "Splendid Palace" sadarbībā ar "Europa Cinemas" aicina jauniešus līdz 25 gadu vecumam piedalīties konkursā un cīnīties par iespēju septembrī piedalīties Venēcijas Filmu festivāla žūrijā.

Konkursa uzvarētājs no Latvijas kļūs par daļu no "Giornate degli Autori" žūrijas, ko veidos 27 kino entuziasti no visas Eiropas. Žūrija piešķirs balvu labākajai šī gada atlases filmai Venēcijas Filmu festivālā.

Lai piedalītos konkursā uz vietu Venēcijas Filmu festivāla žūrijā, pretendentam:

  • jābūt vecumā no 18 līdz 25 gadiem;
  • jābūt regulāram kino skatītājam,
  • aktīvi jālieto sociālo tīkli "Facebook", "Instagram", "Youtube", "Snapchat".
  • jābūt pieredzei blogu rakstīšanā, video veidošanā, fotografēšanā vai kādā citā komunikācijas prasmē, kas ļaus pretendentam aktīvi piedalīties dažādās kampaņās;
  • labi jāpārvalda angļu valoda, lai piedalītos diskusijās par filmām ar kino nozares profesionāļiem.

Konkursa pieteikumā jābūt iekļautam:

  • video, kurā pretendents paskaidro, ko viņam vai viņai nozīmē kino. Video tiks vērtēta pretendenta personība, angļu valodas prasmes, spēja argumentēt par kino, video kvalitāte un radošums. Iedvesmai šeit iespējams noskatīties video ar iepriekšējo gadu konkursa kandidātiem. 

Tehniskie norādījumi:

  • Videoklipam jābūt uzņemtam angļu valodā;
  • Videoklipam jābūt augstas izšķirtspējas (full HD: 1920x1080 px);
  • Videoklipam jābūt ar labu audio un gaismas kvalitāti;
  • Videoklipam jābūt 30 sekundes ilgam;
  • Videoklipam jāsatur informācija par pretendenta vārdu un pārstāvēto valsti.

Visbeidzot, video jānosūta kinoteātrim Splendid Palace ([email protected]) izmantojot Wetransfer

Pieteikuma forma angļu valodā pieejama šeit. Nepilnīgi aizpildītas pieteikuma formas netiks izskatītas.

Kinoteātris "Splendid Palace" izvēlēsies 3 labākos pieteikumus, kurus nodos izvērtēšanai Eiropas Parlamenta "LUX Audience Award", "Giornate degli Autori" un "Europa Cinemas" komandai, kuri no simtiem kandidātu izvēlēsies 27 uzvarētājus, ņemot vērā viņu oriģinalitāti, aizraušanos  ar kino un sniegs iespēju doties uz Venēcijas Filmu festivālu.

Konkursa uzvarētājam jāapņemas:

  • Piedalīties Venēcijas Filmu festivālā laika posmā no 31. augusta līdz 12. septembrim (festivāla norises laiks no 1. līdz 11. septembrim);
  • Būt aktīvam žūrijas loceklim un būt klātesošam konkursam nominētajos filmu seansos;
  • Piedalīties diskusijās, meistarklasēs un citās aktivitātes, 
  • Sniegt ieguldījumu "Europa Cinemas" sociālo tīklu un mājaslapas satura izveidē;
  • Popularizēt "LUX Audience Award" sociālajos tīklos pēc festivāla, izmantojot Venēcijas Filmu festivālā iegūtās zināšanas un prasmes;
  • Apmeklēt citus pasākumus, kas tiks organizēti "LUX Audience Award" ietvaros un veicināt atpazīstamību;
  • Piedalīties LUX atlases sanāksmē "LUX Audience Award" gadā (norisinās 1-2 dienas laika posmā no jūnija līdz septembrim)

"Splendid Palace" izvirzītais un Eiropas Parlamenta "LUX Audience Award", "Giornate degli Autori" un "Europa Cinemas" komandas izvēlētais konkursa uzvarētājs Venēcijas kinofestivālā pārstāvēs kinoteātra "Splendid Palace" jauniešu auditoriju. Žūrijas dalībnieka pienākumos ietilps  dalīties ar "27 Times Cinema" iespaidiem un fotogrāfijām, ziņot par festivāla norisi latviešu valodā "Splendid Palace" mājaslapas emuāra sadaļā.

Venēcijā konkursa "27 Times Cinema" uzvarētājam ir iespēja noskatīties visas Venēcijas Dienu atlases filmas un būt filmu kritiķim, sniedzot ieguldījumu "Europa Cinemas" blogā un sociālajos tīklos. Kā jauniešu žūrijas loceklim ir iespēja piedalīties diskusijās un debatēs ar filmu nozares profesionāļiem, kritiķiem un filmu veidotājiem. "27 Times Cinema" žūrija velta savu uzmanību LUX filmu balvas atlases 3 finālistu filmu izpētei, skatoties, vērtējot un apspriežot tās ar režisoriem un Eiropas Parlamenta locekļiem.

Konkursa uzvarētājam būs iespēja tikties ar Eiropas Parlamenta locekļiem, influenceriem, komunikācijas ekspertiem, filmu režisoriem, atlases žūrijas locekļiem.

Eiropas Parlaments sedz katra dalībnieka izmitināšanas un ceļa izdevumus visā festivāla laikā (13 dienas), savukārt "Europa Cinemas" rūpēsies par dalībnieku dienas naudu, un "Giornate degli Autori" uzņemas atbildību par organizēšanu un festivāla akreditāciju.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!