Foto: Andrejs Strokins
 
Ar bērniem
28.06.2017

Jauniešus aicina pieteikties "Multenkulten" animācijas darbnīcām

Komentē
0

Animācijas studija "Multenkulten" izsludinājusi pieteikšanos radošajām darbnīcām, kuru laikā tiks veidota animācijas filma par Rīgas silueta izmaiņām simts gadu laikā. Nodarbības norisināsies piecas dienas, 1. un 12.–15. jūlijā mākslas galerijā "Noass".

Pieteikties aicināti jaunieši vecumā 9–15 gadiem, norādot vēlmi darbnīcas apmeklēt vienu vai vairākas dienas. Nodarbības vadīs pieredzējuši filmu animatori – studijas "Multenkulten" vadītāji Kristīna Ratniece un Ivars Šmits.

Radošajā darbnīcā jaunieši apgūs "stop motion" animācijas tehniku un veidos scenāriju, kura pamatā būs vēsturiski notikumi, kas rosinājuši pārmaiņas Rīgas panorāmas siluetā. Filmas veidošanā tiks izmantoti vēsturisko ēku un tiltu šabloni, bet jaunieši veidos darbojošās personas – attiecīgā laika rīdziniekus, piemēram, savu vecvecmāmiņu dodoties pāri Daugavai pa veco koka tiltu.  Kopīgi izveidotā aptuveni 8 minūtes garā filma pēcapstrādes posmā tiks papildināta ar aktiera lasītu naratīvu un tiks izrādīta Rīgas svētku pasākumu ietvaros 19. augustā un mājaslapā.

Katra darbnīcas norises diena tiks veltīta konkrētam vēstures posmam – Latvijas proklamēšanas un Pirmā pasaules kara beigām (1. jūlijs), Latvijas brīvvalsts laikam līdz 1940. gadam (12. jūlijs), Otrajam pasaules karam un pēckara periodam (13. jūlijs), Padomju Savienības laikam (14. jūlijs) un otrās Latvijas Republikas laikam (15. jūlijs). Nodarbību garums ir 3 stundas – sākumā jaunieši uzzinās par dienas tēmu un ar to saistītajiem vēsturiskajiem notikumiem un tad uzsāks darbu pie filmas izstrādes.

Lai pieteiktos darbnīcām, uz e-pastu [email protected] jānosūta informācija par dalībnieka vecumu, vēlamo dalības datumu un kontaktinformācija. Vienas darbnīcas dalības maksa – 2.00 eiro.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!