Senioru diena "kim?".
 
Aktualitātes
16.08.2021

Jaunieši un seniori aicināti pieteikties bezmaksas mākslas terapijas nodarbībām

Komentē
0

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LLMC) aicina pieteikties jauniešus, kuri šogad saskārušies ar depresiju un seniorus, kuriem ir demence vai citi kognitīvi traucējumi uz mākslas terapijas nodarbībām.

Nodarbības no 10. septembra līdz 28. novembrim, piektdienās, norisināsies LLMC veidotajās izstādēs, Rīgā. Nodarbības vadīs mākslas terapijas speciālisti Lība Bērziņa un Džūlija Volonta (Julia Volonts). Pieteikuma anketa jāaizpilda līdz 25. augusta plkst. 24.00.

Ar mākslas terapijas metodēm ir iespēja cilvēkiem, kas no pandēmijas ietekmes cietuši visvairāk: jauni cilvēki – pusaudži vecumā no 12 līdz 18 gadiem, kuri šogad saskārušies ar depresiju, un seniori ar demenci un/vai citiem kognitīviem traucējumiem, kuri atrodas ilgstošā izolācijā.

Terapijas sesijas noritēs izstādēs un/vai tiešsaistē, par pamatu izmantojot izstādēs esošos mākslas darbus.  Senioriem nodarbības norisināsies latviešu, bet jauniešiem – angļu valodā. Jauniešu nodarbībām, ja nepieciešams, tiks nodrošināts tulkojums latviešu valodā. Grupu dalībnieki tiks iepriekš atlasīti, katrai grupai organizējot 10 nodarbības, reizi nedēļā – piektdienās. Vienas nodarbības garums ir 2 stundas. Pirms nodarbību uzsākšanas paredzēta individuāla tikšanās "Zoom" platformā, augusta nogalē.

Nodarbību vadītājas norāda: "Mākslas terapija ir psihoterapijas forma, kas apvieno mākslas radošumu un diskusijas par mākslu, lai vairotu emocionālo, fizisko un garīgo labsajūtu. Terapija sniedz apmeklētājiem visaptverošu mākslas pieredzi un iespēju mijiedarboties ar izstādi viscerālā un sensorālā veidā. Vienlaikus dalībnieki uzzina, kā māksla var palīdzēt atpazīt emocijas, jūtas vai domas, kuras var būt grūti izteikt vārdos. Pasaulē tiek piekopta prakse, kad mākslas terapija tiek organizēta mākslas muzejos un izstādēs."

Radošās mākslas terapijas nodarbības norisināsies festivāla "Survival Kit" ietvaros, kura tēma un publiskā programma būs balstīta aktuālajā sociālajā situācijā, kurā cilvēki gados, īpaši vīrusa apstākļos tiek izstumti no sabiedrības, kā arī mākslinieces Annas Priedolas ekspozīcijā "Dairy Diaries", kas taps šī gada nogalē starptautiska projekta "Pārmaiņu aģenti" ietvaros un būs veltīts senioriem Latvijā, kas sirgst ar demenci.

Pieteikuma anketa pusaudžiem pieejama šeit, bet senioriem – šeit. Jautājumu gadījumā iespējams sazināties, rakstot vai zvanot Lībai Bērziņai (28649014, berzina.liba[at]gmail.com) vai Mārai Žeikarei (29586893, mara[at]lcca.lv).

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!