Aktualitātes
26.04.2017

Jaunatklāta garneļu suga nosaukta par godu rokgrupai "Pink Floyd"

Komentē
0

Klusajā okeānā pie Panamas krastiem atklātā sārto garneļu suga ar savām spīlēm rada troksni, kas  var nogalināt nelielas zivis. Oksfordas Universitātes pētnieki to  nodēvējuši par "Synalpheus pinkfloydi", vēsta "BBC".

Jaunatklātā  garneļu suga, lielā ātrumā atverot un aizverot savas spīles, rada 210  decibelus skaļu skaņu, kas ir vairāk nekā vidējā rokkoncertā un ir viena  no skaļākajām skaņām okeānā.

Jaunās  sugas atklājējs un Oksfordas Universitātes vēstures muzeja vadošais  pētnieks Semijs De Greivs "BBC" stāsta: "Esmu klausījies "Pink Floyd",  kopš 1979. gadā iznāca viņu dziesma "The Wall" un man bija 14 gadi.  Jaunās garneļu sugas apraksts deva lielisku iespēju beidzot izrādīt godu  savai mīļākajai grupai."

Zinātnieku  grupa pirms vairākiem gadiem apsolījusi, ka gadījumā, ja tiks atrasta  jauna sārto garneļu suga, viņi tās latīniskajā nosaukumā godinās grupu  "Pink Floyd".

Attēlā: "Pink Floyd" 1966. gada Arhitektūras asociācijas Ziemassvētku ballē Bedfordā, Londonā

Šī  nav vienīgā garneļu suga, kas nosaukta roka leģendas vārdā, – eksistē  arī suga "Elephantis jaggerai", kas nodēvēta par godu grupas "Rolling  Stones" solistam Mikam Džegeram.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!