Ekrānšāviņš no "YouTube".
 
Aktualitātes
04.07.2022

Jaunajā Rīgas teātrī iestudē krievu režisors Dmitrijs Krimovs

Komentē
0

Plānots, ka nākamās sezonas noslēgumā, kad Jaunais Rīgas teātris cer atgriezties renovētajās mājās Lāčplēša ielā, pirmizrādi piedzīvos krievu režisora Dmitrija Krimova iestudējums.

Krimovs pašlaik uzturas Rīgā, un mēģinājumu process jau sācies. Aktieris Vilis Daudziņš intervijā "LA.lv" atklājis, ka izrādē piedalīsies gan viņš un citi ilggadējie teātra aktieri, gan štata jaunpienācēja, krievu aktrise Čulpana Hamatova. Izrāde tiek plānota telpām Lāčplēša ielā, tāpēc tās pirmizrāde atkarīga no renovācijas tempiem.

"Patlaban strādājam pie izrādes, kuras pirmizrāde notiks tikai tad, kad atgriezīsimies savās mājās Lāčplēša ielā, to režisē Dmitrijs Krimovs, un viņam, skatoties Alvja Hermaņa izrādi "Post Scriptum" noformulējās doma, ka Krievijas mērogā infernālie spēki ir televizors. Tu viņu ieslēdz, viņš tur kaktiņā dzīvo, ar tevi visu dienu runā. Viņš teica – "televizors ir mūsu nacionālais lāsts"," intervijā stāsta Vilis Daudziņš.

Pašlaik netiek atklāts, par ko būs izrāde, bet JRT mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis ierakstā feisbukā solījis detaļas atklāt jaunās sezonas sākumā.

Dmitrijs Krimovs dzimis režisora Anatolija Efrosa un teātra kritiķes Natālijs Krimovas ģimenē. 1976. gadā Krimovs beidza Oļega Jefremova vadīto Maskavas Dailes teātra studiju, ir pieckārtējs "Zelta maskas" laureāts. 2022. gada februārī Krimovs emigrēja no Krievijas uz ASV un ir paziņojis, ka Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ neredz iespēju atgriezties dzimtenē.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!