Aktualitātes
17.06.2021

Jaunajā galerijā "Smiļka" notiks Korovina un Haņina izstāde

Komentē
0

Jaunajā kultūrtelpā "Smiļka", kas atrodas Eduarda Smiļģa ielā 34a, no 22. jūnija būs apskatāma Romana Korovina un Semjona Haņina izstāde "Vēstule".

Romans Korovins par "Vēstuli": "Izstādes tēma ir par dzīvi un atkārtošanos. Par ritmu. Lielā atkārtošanās, kāda ir dabā, un sīkāki, personiskāki rituāli. Vasara, ziema, vasara, ziema, divas tulpes izdīgst uz zied katru gadu vienā un tajā pašā vietā. Sieva vāc nātres pavasarī, vienā un tajā pašā vietā, katru gadu no jauna. Tam klāt nāk jutekliskie iespaidi – automobilis, kas šķērso majestātisku ziemas ainavu gar sasalušu upi, lielais sastingums un mazā, sevī noslēgtā kustība.

Ziemā ir grūti iztēloties vasaru, savukārt vasarā neiespējami iedomāties decembra šķīdoni. Cilvēks Kanāriju salās raksta – nu, vai arī saņem – vēstuli no "Ziemeļiem". Nav svarīgi, par ko ir vēstule; svarīgi, ka mirkļa poētika padara brīdi dzīvu, savieno vietas un laikus vienā veselā."

Izstādi veidos Romana Korovina gleznas, Semjona Haņina dzeja un Jāņa Berga mūzika. Semjona Haņina dzeju varēs dzirdēt gan ierakstā, gan izstādes atklāšanā improvizētā izpildījumā ar Jāņa Berga mūziku. Jāņa Berga klavierimprovizācija ar Semjona Haņina dzejas lasījumu piedzīvos atkārtojumu izstādes laikā, datums tiks izsludināts vēlāk.

Izstādes atklāšana paredzēta 22. jūnijā plkst. 18:00, ievērojot epidemioloģiskos drošības noteikumus.

Smiļka ir galerija, ko radījusi Anna Miesniece ar arhitekta Krista Ernstsona, tēlnieka Jāņa Berga un mākslinieces Luīzes Rukšānes līdzdalību. Galerija, kas atrodas arhitekta Modra Ģelža projektētajā ēkā Eduarda Smiļģa ielā 34a, radīta, lai bagātinātu Pārdaugavas kultūrainavu un lai 2021. gada vasarā būtu vēl viena vieta, kur satikties, uzkavēties un apmainīties idejām.

Galerijā Smiļka vasaras laikā plānots īstenot 5 izstādes, ko veido pieci mākslinieku pāri – Luīze Rukšāne un Jānis Krauklis, Romans Korovins un Semjons Haņins, Miķelis Mūrnieks un Armands Freibergs, Estere Grāvere un Agnese Čemme, Ieva Putniņa un Hanele Zane Putniņa. Katra izstāde tiek veidota, mijiedarbojoties diviem vienas paaudzes māksliniekiem, kuru pēdējā laika radošais veikums caur dažādiem izteiksmes līdzekļiem tieksies veidot dialogu.

Līdzās izstādei darbosies veikals un kafejnīca, kurā būs iespējams iegādāties mākslinieku darbus, mākslas grāmatas un žurnālus. Darba laiks darba dienās 15.00 – 22.00 (izņemot pirmdienu) un brīvdienās 12.00 – 23.00. Izstāde norisināsies līdz 11. jūlijam.

 

 

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!