Monoizrādes "Putn ilgs" publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
05.02.2020

Jaunais "Willa Teātris" izziņo pirmās izrādes

Komentē
0

Jaunais neatkarīgais teātris "Willa Teātris", kas savu mājvietu atradis K. K. fon Stricka villā, izziņo pirmās izrādes – iestudējumu pēc Nobela prēmijas laureātes Svetlanas Aleksijevičas stāstu motīviem, monoizrādi ar Heli Lāksonenas dzeju un izrādi bērniem.

"Willa Teātris" par dibināšanu paziņoja janvāra beigās, un tajā apvienojušies jau pazīstami teātra profesionāļi, tostarp bijušie Jaunā Rīgas teātra aktieri. Ar viņu atbalstu teātri dibinājis Kalvis Lasmanis, aktrises Ingas Alsiņas-Lasmanes vīrs.

Pirmais teātra jauniestudējums gaidāms 17. februārī, kad pirmizrādi piedzīvos "Stāsts par MĪ...", pašās februāra beigās teātris sāks izrādīt Valmieras vasaras teātra festivāla izrādi bērniem "Pagalms atdzīvojas", bet martā pirmizrādīs dzejas performanci "Putn ilgs".

Režisora Vara Piņķa izrāde "Stāsts par MĪ…" veidota pēc Nobela prēmijas laureātes Svetlanas Aleksijevičas stāstu motīviem. "Neticams dokumentāls krievu sievietes stāsts par viņas mūža attiecībām. Par izmisīgu vēlmi būt mīlētai un mīlēt. Par mūsu vecāku paaudzi, par traumām un noklusējumiem. Citējot autori: "Karš un cietums – galvenie krievu vārdi"," teikts izrādes anotācijā. Iestudējumā piedalās aktieri Edgars Samītis un Elīna Bojarkina.

Repertuāru 23. februārī papildinās Toma Treiņa izrāde bērniem "Pagalms atdzīvojas", kas tapusi Valmieras vasaras teātra festivāla ietvaros. Izrādes apraksts vēsta: "Katru nedēļu pie garāžas satiekas vienā pagalmā dzīvojoši draugi. Šoreiz tikšanās pārtaps nepieredzētā piedzīvojumā, jo pēkšņi atdzīvojas nobružātās garāžas durvis, kannas un vēl daudzas citas lietas, kuras atrodas garāžā un pie tās. Draugi, sarunājoties ar lietām, uzzina, ko tās jūt, domā un kā tās sadzīvo vienā garāžā. Izrāde stāsta par lietām, kuras ir aizmirstas, bet sniedz daudz prieka un mīlestības." Izrādē spēlēs aktieri Matīss Budovskis, Alise Danovska, Emīls Krūmiņš un Rihards Zelezņevs.

Trešais no izziņotajiem jauniestudējumiem ir Ingas Alsiņas-Lasmanes monoizrāde "Putn ilgs", kas balstīta mūsdienu somu dzejnieces Heli Lāksonenas dzejoļu krājumā "Kad gos smei", ko uz latviešu valodu atdzejojis Guntars Godiņš. "Lāksonenas dzeja pašpietiekami un aizrautīgi fiksē dabā un cilvēkos brīnumaino. Tikpat dzīva un apliecinoša būs arī izrāde jeb izrād`. "Mums nepieder nekas cits, kā visu apkārt fiksējošā apziņa – nepievilsim to," raksta izrādes veidotāji: Inga Alsiņa-Lasmane un režisors Varis Piņķis.

Sekot līdzi teātra jaunumiem iespējams "Willa Teātris" "Facebook" lapā, bet biļetes uz izrādēm jau no šodienas var iegādāties vietnē bilesuparadize.lv.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!