Aktualitātes
03.11.2021

Jaunais Rīgas teātris piedāvā vairākas izrādes tiešsaistē

Komentē
0

Jaunais Rīgas teātris piedāvā tiešsaistē noskatīties četru izrāžu ierakstus: "Aspazija. Personīgi", "Vectēvs", "Otello" un "Skolotājs Jāps un klase".

Režisores Māras Ķimeles un dramaturģes Ingas Ābeles izrādes "Aspazija. Personīgi" pamatā ir latviešu literātes un politiķes Aspazijas (1865-1943) biogrāfijas meti. Izrāde ieguvusi 2014./2015. gada teātra sezonas Spēlmaņu nakts balvas "Gada sasniegums oriģināldramaturģijā" (Inga Ābele) un "Gada aktrise" (Baiba Broka).

Alvja Hermaņa izrādē "Vectēvs" aktieris Vilis Daudziņš meklē vectēvu, šajā ceļā uzklausot stāstus par 20. gadsimta vēstures līkločiem. Izrāde ieguvusi 2008./2009. gada teātra sezonas Spēlmaņu nakts balvu "Labākā izrāde" pēc skatītāju balsojuma.

"Otello" ir režisores Māras Ķimeles 2010. gada izrāde. "To, ka Otello ir izcils karavadonis un Venēcijas republikas ģenerālis, zin vai atceras daudzi. Tieši viņā, melnādainajā, iemīlas un uz svešu  zemi  līdzi dodas senatora meita, skaistākā un iekārojamākā  Venēcijas līgava Dezdemona. Armijas apstākļi, apkārtējo skaudība un intrigas pārvērš sapnim līdzīgo dzīvi murgā," vēsta anotācija. Par galveno lomu Andris Keišs ieguva Spēlmaņu nakts balvu "Gada aktieris".

"Skolotājs Jāps un klase" – izrāde bērniem pēc Žaka Frīnsa stāstu motīviem. Īpaši piemērota sākumskolas vecuma bērniem. Lomās: Guna Zariņa un Kaspars Znotiņš.

Izrādes skatāmas šeit.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!