Aktualitātes
26.11.2018

Jauna virtuālā ekskursija ļauj izstaigāt Knuta Skujenieka mājas

Komentē
0

Darbu sākusi jauna multimediāla vietne "KnutsSkujenieks.lv", kas veidota kā dzejnieka vadīta ekskursija laikā un telpā, kur viņš pats lasa dzeju, stāsta par radošo procesu, komentē par lietām un priekšmetiem.

Jaunā vietne tapusi sadarbībā ar K. Skujenieku un viņa ģimeni un ļauj dzejnieka vadībā izstaigāt viņa māju, piemēram, viesistabu, darbistabu un dārzu, ielūkoties K. Skujenieka bibliotēkā, apskatīt ģimenes fotogrāfijas pie sienām jeb "famīlijas hroniku", kā arī virtuāli izšķirstīt apjomīgo dzejnieka fotoalbumu.

Virtuālo ekskursiju papildina gan īsi komentāri, gan audioieraksti, kuros K. Skujenieks stāsta par skolas gadiem, studijām, notiesāšanu, lēģeri, atgriešanos Latvijā un citiem nozīmīgiem savas biogrāfijas pieturpunktiem, kā arī par savā dzīvē svarīgiem cilvēkiem.

Tāpat iespējams apskatīt visu Knuta Skujenieka bibliogrāfiju – oriģināldzeju gan latviešu valodā, gan svešvalodās, kā arī tulkojumus.

Projektu īstenojuši Salaspils novada bibliotēkas speciālisti sadarbībā ar dzejnieka Knuta Skujenieka ģimeni, literatūrzinātnieku, literatūrkritiķi Arni Koroševski, mākslinieku un programmētāju Tomu Burānu, kā arī fotomākslinieku Kasparu Suškeviču.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!