Aktualitātes
15.12.2022

Jaunā Saeima neturpinās skatīt Civilās savienības likumprojektu

Komentē
3

Jaunā Saeima ceturtdien, 15. decembrī, ar 33 balsīm "par" un 55 balsīm "pret" lēma nevirzīt tālāk Civilās savienības likumprojektu, ko divos lasījumos atbalstīja 13. Saeimas sasaukums. Lai paustu atbalstu likumprojektam, no rīta Neatkarības laukumā pie Saeimas notika pikets.

Par likumprojekta tālāku skatīšanu balsoja "Progresīvo" un "Jaunās Vienotības" deputāti, bet pret bija "Zaļo un zemnieku savienības", "Nacionālās apvienības", "Stabilitātei!", "Latvija pirmajā vietā" un "Apvienotā saraksta" pārstāvji. Balsojumu ievadīja ilgas debates, kur izteicās ap 20 deputātu.

"Ļoti, ļoti skumja diena. Jau kārtējā! Bez cīņas nav uzvaras. Mēs būsim redzami, dzirdami! Šis sniegs izkusīs, bet ģimenes paliks, pat tās, kuras deputāti izvēlējās izslēgt un ignorēt. Mēs izturēsim! Visām ģimenēm ir vajadzīga aizsardzība. Sargāsim visas ģimenes!" Saeimas balsojumu feisbukā komentēja kustības "Dzīvesbiedri" pārstāvis Kaspars Zālītis.

Jau ziņots, ka likumprojekts veidots ar mērķi pildīt 2020. gada Satversmes tiesas spriedumā doto uzdevumu – likumdevējiem noregulēt ārpus laulības dzīvojošo personu personiskās un mantiskās attiecības. Likumprojektu izstrādāja Tieslietu ministrija bijušā ministra Jāņa Bordāna vadībā un 13. Saeimas laikā tas tika jau divos lasījumos pieņemts, taču trešais jeb galīgais lasījums nenotika norauta kvoruma dēļ. Tikmēr tiesas ceļā atzītas jau 28 viendzimuma ģimenes.

30. novembrī Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija noraidīja arī iniciatīvu "Par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību", ko portālā "Mana balss" parakstīja vairāk nekā 23 000 Latvijas iedzīvotāju.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
3

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!