Aktualitātes
06.02.2020

Cēsīs pieejama jauna nodarbība skolēniem "Kā nosargāt demokrātiju?"

Komentē
0

Ekspozīcijā "Sirdsapziņas ugunskurs" Cēsīs pieejama jauna nodarbība skolēniem "Kā nosargāt demokrātiju?", kurā 6.-9. klašu audzēkņi var uzzināt, kā darbojas demokrātija un kas to apdraud.

Nodarbība ir daļa no programmas "Latvijas skolas soma", un to var izmantot kā palīgrīku sociālo zinību stundās. Ekspozīcija balstīta pastāvīgajā vēstures ekspozīcijas "Sirdsapziņas ugunskurs" saturā un pieejama ekspozīcijas mājvietā Cēsīs.

Nodarbība skolēniem palīdzēs apgūt nepieciešamās zināšanas par demokrātijas pamatvērtībām un izprast, kādi faktori tās apdraud, par piemēru ņemot Latvijas vēstures notikumus 1940. gados, okupāciju un neatkarības zaudēšanu.

Nodarbībā jaunieši varēs uzzināt, kāpēc 1940. gadā okupētajā Latvijā demokrātijas atjaunošana nebija iespējama, iekļūt cietuma kamerās, kurās pēc Otrā pasaules kara tika ieslodzīti LPSR čekas Cēsu apriņķa daļas arestētie apriņķa iedzīvotāji, un iepazīties ar pretošanās stāstiem, kā arī attīstīt kritisko domāšanu, veidojot saikni starp indivīda lēmumu pretoties un demokrātijas pamatvērtībām: brīvību, vienlīdzību, taisnīgumu un cilvēktiesībām.

Nodarbību "Kā nosargāt demokrātiju?" veidojusi ekspozīcijas kuratore Elīna Kalniņa sadarbībā ar Cēsu Jaunās pamatskolas vēstures un sociālo zinību skolotāju Ivo Rodi, aktrisi Gunu Zariņu un video mākslinieku Rolandu Briedi.

Ekspozīcija "Sirdsapziņas ugunskurs" ir atvērta apmeklētājiem kopš 2018. gada 23. augusta, vēsta par Latvijas vēsturi laika posmā no 1939. līdz 1957. gadam, izgaismojot gan padomju, gan nacistiskās okupācijas norisi un kādreizējā Cēsu apriņķa iedzīvotāju nacionālo pretošanos okupācijas režīmiem.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!