Kadrs no filmas "Process"
 
Aktualitātes
20.07.2018

Jaunā kinolektorijā Viktors Freibergs iepazīstinās ar pasaules kinoklasiku

Komentē
0

Otrdien, 24. jūlijā, plkst. 19.00 Kaņepes Kultūras centrā notiks pirmā cikla "Pilsoņi" kinolekcija, kurā profesors Viktors Freibergs iepazīstinās kino gardēžus ar pasaules kinoklasikas pērlēm, tostarp Orsona Velsa filmu "Process" ("The Trial"). Lektoriju rīko Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls "2ANNAS" sadarbībā ar Kaņepes Kultūras centru.

"Šogad kinofestivālam "2ANNAS" veidojam īpašu programmu par tēmu "Pilsoņi", un to piesakām ar V.Freiberga vadīto kinolektoriju, kas notiks no 24. jūlija līdz 27. novembrim. Pilsonība ir personas piederība un lojalitāte noteiktai valstij, bet V.Freiberga vadītajā kinolektorijā aplūkosim šo jēdzienu plašākā nozīmē saistībā ar indivīda piederības un mājas sajūtas meklējumiem," skaidro "2ANNAS" direktors Viesturs Graždanovičs.

Pirmā kinolekcija 24. jūlijā būs veltīta konformisma un totalitārisma izpausmju analīzei Orsona Velsa izsmalcinātajā Kafkas romāna "Process" ("The Trial") ekranizācijā. Orsons Velss atzīts par vienu no visu laiku labākajiem režisoriem. Viņš pats savu Kafkas noveles iespaidā radīto kinolenti BBC intervijā nodēvējis par labāko filmu, ko viņš jebkad ir radījis.

Turpmākās kinolekcijās būs iespēja vērot Deivida Linča, Roberto Roselīni, Pītera Bogdanoviča un Žaka Tatī šedevrus:

21.08. plkst. 19.00 - vienaldzība, noslēgtība un bailes no citādā Deivida Linča filmā "Ziloņcilvēks";

18.09. plkst. 19.00 - iesaiste un līdzdalība Roberto Roselīni filmā "Roma, atvērta pilsēta";

16.10. plkst. 19:00 - bērna tēls pilsētā Pītera Bogdanoviča filmā "Papīra mēness";

27.11 plkst. 17:00 - naivais pilsonis, - Ilo kunga tēls Žaka Tatī filmās.

Lekciju cikls notiks Kaņepes kultūras centrā, Skolas ielā 15, Rīgā.

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls "2ANNAS" šogad noritēs no 26. novembra līdz 2. decembrim. Īsfilmu festivāla "2ANNAS" atbalstītāji ir Latvijas Kultūrkapitāla fonds un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!