Aktualitātes
08.06.2022

Jaunā izstādē vienkopus būs skatāmi visu šīgada LMA absolventu darbi

Komentē
0

No 11. jūnija līdz 10. jūlijam izstādē "Lai dīgst!" būs skatāmi visu aizvadītā studiju gada Latvijas Mākslas akadēmijas absolventu diplomdarbi – vairāk nekā 180 jauno mākslinieku radošā procesa rezultāts.

Izstādes "Lai dīgst!" ekspozīcija būs apskatāma divās LMA ēkās: kādreizējā Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātē Kronvalda bulvārī 4, kas tagad kļuvusi par pilnvērtīgu Mākslas akadēmijas sastāvdaļu, kā arī LMA vēsturiskajā ēkā Kalpaka bulvārī 13.

"Pēdējos studiju gados, ņemot vērā Covid-19 situāciju valstī un pasaulē, ir būtiski ietekmēta studiju norise un studentu darbošanās – gan neklātienes formātā, gan hibrīdformātā. Tomēr radošais, intelektuālais un akadēmiskais gars nevienā posmā nav pārstājis "dīgt" – tas ir process, kas ir būtisks katram jaunajam māksliniekam," raksta LMA.

Izstādi papildinās dažādi pilotprojekti – durvis izstādes apmeklētājiem atvērs LMA praktiskās doktorantūras un starpdisciplinārās mākslas maģistratūras specializācijas POST studiju telpas, kur līdzās diplomandu darbiem varēs ieraudzīt izcilāko LMA studentu veikumus. Īpašā veidā – ar foto animāciju kolāžu izstādē sevi pārstāvēs arī Mākslas zinātnes nodaļas absolventi.

Tāpat tapis diplomandu darbu elektroniskais katalogs, kas būs aplūkojams vietnē virtuaal.lma.lv. Līdzās darbu attēliem un video katalogā varēs izlasīt paplašinātus darbu aprakstus un tuvāk iepazīt katra mākslinieka ideju un ieceri. Mākslas darbu aprakstus būs iespēja klausīties ar valodu tehnoloģiju uzņēmuma "Tilde" nodrošināto balss sintēzes risinājumu "Tildes Balss", kas veidots, izmantojot jaunākās mākslīgā intelekta tehnoloģijas.

LMA Diplomandu izstāde apmeklētājiem būs atvērta katru dienu no 11. jūnija līdz 10. jūlijam Kronvalda bulvārī 4 un Kalpaka bulvārī 13 no plkst. 13.00 līdz 20.00. Izstāde slēgta 21., 22., 23. un 24. jūnijā. Izstādes atklāšana 10.jūnijā plkst.18.00

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!