Šenela Džounsa
 
Aktualitātes
06.06.2018

Jau šonedēļ sākas mūzikas festivāls "Rīgas Ritmi 2018"

Komentē
0

No 7. līdz 29. jūnijam Rīgā norisināsies festivāls "Rīgas ritmi 2018". Kā citus gadus, arī šajā vasarā klausītājiem būs iespēja dzirdēt izcilus pasaules līmeņa māksliniekus, savukārt jaunajiem mūziķiem iespēja piedalīties vērtīgās meistarklasēs.

Šogad festivāls piedāvās 20 koncertus, 10 no tiem būs bezmaksas. Galvenās koncertu vietas būs "Origo" laukums, džeza klubs "Trompete", atpūtas parks "Egle", Kongresu nams, VEF kultūras pils un Latvijas Radio, kur notiks meistarklases.

Daudzus māksliniekus klausītājiem būs iespēja satikt vairākkārt. Piemēram, daudzpusīgi apdāvinātais, pasaulē pieprasītais kontrabasists Adams Bens Ezra (Adam Ben Ezra) uzstāsies gan VEF kultūras pilī, gan Rīgas Kongresu namā. Balss un metāla bungu improvizētājs Gregorijs Boids (Gregory Boyd) priecēs ar savu spēli gan "Origo" laukumā, gan atpūtas parkā "Egle". Viņu būs iespējams sastapt arī džeza klubā "Trompete".

Gan "Eglē", gan "Trompetē" par brīvu būs iespēja dzirdēt godalgotu mūziķu duetu, kurā saspēlējas dziedātāja Nastja Volokintina (Riga Jazz Stage 2017 laureāte) un pianists Semijs Lukass (Sammy Lukas), gan franču dziedoni Kaloē (Caloé), kura uzstāsies kopā ar pianistu Klementu Simonu (Clément Simon) un latviešu džeza mūziķiem Jāni Rubiku un Kasparu Kurdeko. Savukārt somu trompetista Verneri Pohjolas un ģitārista Matīsa Čudara saspēli varēsim baudīt Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē. Turpat uzstāsies arī trio "Macats/Hasselberg/Mofjell" un kopā ar amerikāņu dziedoni, jaunuzlecošo džeza zvaigzni Šenelu Džounsu (Shenel Johns) saspēlēsies "Riga Jazz 4tet".

Festivāla mākslinieciskais vadītājs Māris Briežkalns preses konferencē arī aicināja uz dažiem, viņaprāt, spilgtākajiem festivāla koncertiem: "Viens no tiem būs pasaules pirmatskaņojums. 28. jūnijā Kongresu namā uzstāsies Šenela Džounsa un Latvijas Radio bigbends. Koncerta nosaukums: "Geršvinam 120"". Māris Briežkalns atgādināja, ka brīnišķīgās balss īpašniece Šenela Džounsa ir pagājušā gada "Riga Jazz Stage" konkursa uzvarētāja no Ņujorkas – supertalants, kas ar katru mirkli paliek arvien pieprasītāks. "Nolēmām veidot jaunu programmu, kuru aranžēs Ņujorkas aranžētājs, komponists un trombonists Deivids Gibsons."

Vēl Māris Briežkalns aicināja uz festivāla ieskaņas koncertu, kurā Latvijas Radio Bigbends pirmo reizi uzstāsies ar leģendāro Kamerūnas basģitāristu un dziedoni Ričardu Bonu, kurš "Rīgas ritmos" jau divreiz viesojies.

Festivāla direktore Diāna Briežkalne preses konferencē uzsvēra muzikālā piedāvājuma augsto kvalitāti: "Es jums varu galvot: nekur nebūs vilšanās, jo tā nav tikai laba mūzika, tā ir izcila mūzika."

Līdzās jau piesauktajiem māksliniekiem šī gada festivālā varēsim dzirdēt "Grammy" balvas nominantu, pianistu Alfredo Rodrigesu (Alfredo Rodriguez), kura spēlē apvienojas Kubas, džeza un rietumu klasiskās mūzikas ietekmes, grupu "Sabor Latino LT", kurā apvienojušies mūziķi no Spānijas, Lietuvas un Itālijas, festivālā viesosies norvēģu džeza dīva Bīdija Bella (Beady Belle) un Londonā bāzētā grupa "Hejira", kuras skanējumu Robins Murejs raksturojis kā "Dvēseliski poētisku un viegli revolucionāru".

Visu aktuālo informāciju par koncertu norises vietām un laikiem iespējams uzzināt festivāla mājaslapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!