Aktualitātes
21.07.2022

Jau otro reizi notiks Demokrātijas festivāls Kuldīgā

Komentē
0

29. un 30. jūlijā Kuldīgā notiks jau otrais Demokrātijas festivāls ar vairāk nekā 30 pasākumiem: sarunām, darbnīcām, demokrātijas diskotēku un citiem notikumiem par godu demokrātijai. Festivāls ir ģimenēm draudzīgs – tajā paredzētas arī dažādas aktivitātes bērniem.

Festivāls sāksies piektdienas vakarā ar "Demokrātijas kafejnīcu", kurā dalībnieki pēc nejaušības principa tiks sasēdināti pie kafejnīcas galdiņiem, lai sarunātos slepenu, organizatoru uzaicinātu viesu vadībā. Par sarunu vietu pirmajam vakaram izvēlēti Vecie kapi, bet festivāla otrā diena galvenokārt aizritēs Mālu ielā. Tā sāksies ar "Demokrātijas garšu" jeb kopīgām vēlajām brokastīm, kurās apmeklētāji aicināti ierasties ar savu piknika grozu. Piknika laikā varēs izzināt veselīgas demokrātijas ēdienkarti, iedzert rīta kafiju ar politiķi, kopīgi gatavot demokrātijas zupu, nodoties aizspriedumu analīzei, tirgoties ar argumentiem par lauksaimniecību, vidi, bitēm, smidzināšanu un veselīgu pārtiku.

Ap pusdienlaiku notiks dažādas darbnīcas – varēs trenēties praktizēt demokrātiju "Kvadrātmetrā demokrātijas", uzlabot savas prasmes sarunāties un ieklausīties "Dialoga apļos", izspēlēt kādas sabiedrībā aktuālas problēmas iespējamos risinājumus "Foruma teātrī", doties ekskursijā pa Kuldīgu, lai ieraudzītu pilsētu no dažādu sociālo lomu perspektīvas, spēlēt "Empātijas spēli tumsā". Pārventas parkā šajā laikā notiks platformas "Radiožurnāls" atklāšanas pikniks un saruna par demokrātiju mūzikā, kur ar savu pieredzi dalīsies mūziķis Goran Gora.

Savukārt blakus Hēgeļa neiztulkotajiem darbiem veltītajam piemineklim vācu profesore Birgita Zandkaulena lasīs lekciju un notiks sarunas ar filozofiem.

Vakarā apmeklētāji aicināti pulcēties uz sarunu spēli "Lielā tautu staigāšana", kas ļaus vēl pēdējo reizi šajā festivālā visiem kopā izrunāties un iepazīties. Vakars noslēgsies ar "Demokrātijas diskotēku", kurā mūziku varēs izvēlēties jebkurš festivāla dalībnieks. Sestdien būs apskatāms arī cilvēkstāstu skapis "Dod iespēju", varēs iziet zemnieku sētas "Sajūtu taku", darbosies ziedojumu galds ukraiņiem un ukraiņu virtuve.

Ar festivāla programmu var iepazīties šeit. Ieeja festivāla pasākumos bez maksas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!