Aktualitātes
03.11.2022

Jāņa Joņeva jauno grāmatu atvērs bārā "Aleponija"

Komentē
0

Dokumentālā detektīvromāna "Decembris" atklāšanā būs iespēja satikt vienu no grāmatas varoņiem, bet mūziku spēlēs Juris Simanovičs.

Jāņa Joņeva jaunās grāmatas atklāšana notiks trešdien (9. novembrī) plkst. 18.30 bārā "Aleponija". Pasākuma programmā: autora lasījums no jaunā romāna, Jāņa Joņeva saruna ar bijušo izmeklētāju un grāmatas varoni V. Pumpuru (vada "Satori" galvenais redaktors Henriks Eliass Zēgners), kā arī dziesmas Jura Simanoviča izpildījumā. 

Dokumentālā detektīvromāna "Decembris" pamatā ir slepkavību sērija, kas 1997. gadā notika Rīgā. Grāmatas galvenais varonis ir pats autors Jānis Joņevs, bet sižets seko viņa mēģinājumiem noskaidrot, kas īsti stāv aiz baisajām deviņdesmito slepkavībām, kuras daudziem aizvien palikušas spilgtā atmiņā. Joņevs sarunājas ar izmeklētājiem, notikumos iesaistītajiem un meklē atbildes asinskārajā deviņdesmito presē.

Kā uz grāmatas ceturtā vāka raksta autors: “Neticamu sižetu virkne, ko es centos apkopot un saprast. [..] Kas bija slepkava? Kas notika un kā tas bija iespējams? Mana iztēle šeit itin neko nav pievienojusi, notikumi tāpat bija pārāk briesmīgi, un patiesība pārāk nenotverama.” 

"Decembris" šonedēļ atrodas visvairāk pirkto grāmatu topā grāmatnīcās "Jānis Roze", "Valters un Rapa", "Globuss". Grāmatu piektdien un sestdien būs iespējams iegādāties arī Rīgas Grāmatu svētkos izdevniecības "Neputns" stendā.

Grāmatas redaktors – Ilmārs Zvirgzds, māksliniece – Estere Betija Grāvere, korektors – Arturs Hansons.

Grāmatu izdevusi biedrība "Ascendum" ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!